ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заслужена артистка Росії Єлєна Драпеко про вибори на Закарпатті

    17 июня 2024 понедельник
    21 переглядів

    «…А зорі тут тихі», «Самотнім надається гуртожиток»… - саме ці фільми одразу згадали закарпатські журналісти, побачивши сьогодні в Карпатському медіа-центрі актрису Єлєну Драпеко. До Закарпаття заслужена артистка Російської Федерації приїхала як міжнародний спостерігач на виборах.Єлєна Драпеко представляє міжнародну організацію «За справедливі вибори». За словами російського політика, цьогорічні парламентські перегони в Україні є загалом демократичними і своєю багатопартійністю засвідчили активність політичного життя в державі.

    Однак, за словами Єлєни Драпеко, спостерігачі від міжнародної організації «За справедливі вибори» відзначають на Закарпатті неякісну організацію виборчого процесу, яка проявлялася зокрема у неправильно складених списках виборців. Як приклад, міжнародний спостерігач назвала факт, коли в Ужгороді мати не знайшла себе у переліку виборців, натомість у списку було ім’я її доньки, яка вже 15 років одружена і мешкає на іншій вулиці. А ще Єлєна Драпеко нарікає на недосконале виборче законодавство України, яке, за словами жінки, не роз’яснює, як голосувати людям, котрі не володіють державною мовою, будучи громадянами України, або ж є неграмотними. Під час візиту на дільницю в селі Середнє Ужгородського району Єлєну Драпеко вразила величезна кількість ромів, яких на вибори привезли автобусом. Виявляється, що з 380 осіб писати вміє лише двоє. Вони заповнювали бюлетені за всіх, але таке голосування припинила голова ДВК. Міжнародні спостерігачі склали протокол про порушення.

    Водночас, на думку Єлєни Драпеко, ці порушення не здатні вплинути на загальні результати голосування, повідомляє "Закарпаття online".
    Закарпаття: Представник блоку Литвина-Ратушняка спричинив виборчий скандал у Середньому

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Най тота москалота, яка сюди несе саму попсу, понятія і зону, у себе за демократію мало подумать. Там за хутором Михайлівським їй би і пікнути не дали, бо там мусить бути повний адабрямс, інакше видиме, што ся діє у Білорусі - їхній "братній" країні

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    То що роми писати не вмиють понятно,це одна бида,а в любих гирських селах стари люди ничого не розумиють в цих виборах.И за кого и про що иде мова вони нерозумиют.И не дуже хто стараеся людям розьяснити.Так ткнули пальцем в небо и тоставили галку.