ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Земельні сертифікати одержали 120 тисяч 104 закарпатці

    24 апреля 2024 среда
    59 переглядів

    В Ужгороді відбулося розширене засідання колегії Головного управління земельних ресурсів Закарпатської ОДА за участю керівників та спеціалістів його структурних підрозділів на місцях, на якому підбито підсумки зробленого й визначено завдання землевпорядної служби гірського краю на 2005 рік.

    Як повідомив на засіданні начальник обласного Головного управління Василь Шимон, минулого року радикально змінилася структура землеволодінь в аграрній сфері, в основному завершено первинну приватизацію сільгоспугідь, що позначиться на подальшому розвитку села. На підтвердження такої думки Василь Шимон зазначив, що станом на 1 січня 2005 р. в області набули право на земельну частку (лай), посвідчене сертифікатами, 120950 громадян, отримали сертифікати 120104 власники права. Виготовлено 102902 державні акти, що становить 85,6 відсотка від вручених сертифікатів. Проблемним, однак, залишається виготовлення таких актів власникам сертифікатів у гірських районах.

    Із 410554 осіб, які мають право на приватизацію земельних ділянок, відповідно до рішень місцевих рад, приватизували 396362 чол., або 97 відсотків. Виготовлено й 99783 державні акти громадянам на

    право власності на земельні ділянки.

    Головний землевпорядник області відзначив також, що не всім під силу використовувати належно свої угіддя, а тому в регіоні укладено 26741 договір оренди земельних часток (паїв) з новими агроформуваннями площею 39,93 тис. га, в тому числі, згідно з державними актами, — 20 847 договорів на площу 28,62 тис. га. Розмір орендної плати становить 4522,8 тис. грн. щорічно.

    Василь Шимон висловив і таку слушну думку, що в малоземельному Закарпатті, як не прикро, не всім вистачає наділів, щоб найнеобхіднішими дарами землі самозабезпечити сім'ю. Тому й відбувається подальше розмежування земель державної та комунальної власності. До законодавчого врегулювання розмежування цих земель ведуться підготовчі роботи, наприклад, стосовно внесення змін та встановлення меж населених пунктів. Увагу присутніх було також звернено на питання оновлення планово-картографічного матеріалу, грошової оцінки земель, створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та права на них, продажу ділянок.
    Закарпатська земля знаходить свого господаря
    Закарпаття. Станом на 1 липня у гірському краї набув права на земельну частку (пай) 121051 громадянин
    З початку року на Закарпатті продали земельних ділянок несільськогосподарського призначення на 8,3 мільйона гривень
    У Хустському районі Закарпаття сертифікати про право на земельну частку (пай) отримали більше 18 тис. громадян

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору