ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді посадили 55 сакур замість поламаних злодіями

    26 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів
    В Ужгороді сакури садили чиновники всіх рангів

    Сьогодні Ужгород отримав 55 нових сакур – дерева посадили на Слов'янській набережній (а також кілька саджанців – на Київський) замість поламаних вандалами. Як і навесні, сакури місту подарував міністр надзвичайних ситуації України Віктор Балога.


    Участь у події взяли представники міської влади, депутатського корпусу міськради, депутати обласної ради від Ужгорода і громадськість, зокрема, освітяни і журналісти.
    Як зазначив голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, акція має певною мірою символічний характер – повинна довести, що садіння дерев в Ужгороді продовжуватиметься незважаючи на дії осіб, котрим це не подобається. І закликав усіх небайдужих городян і закарпатців долучатися і прикрашати деревами місто і край.
    "Я вдячний Віктору Балозі, що він подарував місту сакури навзамін тих, які в травні поламали злодії. Я був певен, що він дотримає своєї обіцянки і задоволений тим, що ми спільно працюємо для розвитку Ужгорода, незважаючи на те, що комусь це не подобається", - зазначив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов.
    Як наголосили на події, спеціальної охорони сакурова алея не матиме, адже біля кожного дерева вартівника не поставиш, а також – є сподівання на свідомість і гідність громадян. Так, мер сказав, що не звертався до правоохоронних органів з проханням подбати про охорону сакур, а просто повідомив керівництво міськвідділу міліції про акцію, загалом же покладає надію на громаду, на городян, котрі в разі якихось негараздів зреагують і повідомлять міську владу або правоохоронців.
    Як розповів директор комунального підприємства зеленого господарства Ужгорода "Агромікс" Петро Харевич, всього в Ужгороді росте понад дві тисячі сакур різного віку, і щороку їх кількість збільшується. Ті ж дерева сакури, котрі були зламані вандалами навесні, перебувають на "лікуванні" в "Агроміксі" і після відновлення, каже господарник, будуть висаджуватися в різних куточках міста. Загалом сакури (які, до речі, прищеплені на черешневі дерева) не потребують особливого догляду, лише - поливу в разі посухи і, хоч є доволі ніжними, добре переносять міські умови.
    Набережна вже навесні милуватиме сакуровим цвітінням – на це сподіваються не лише організатори й учасники висадки дерев, але й усі городяни, адже сакури є символом Ужгорода. Акції ж, під час яких в місті громадою висаджуватимуть дерева, в Ужгороді триватимуть.
    Прес-служба міської ради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору