ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Звернення, які не підлягають розгляду та вирішенню

    26 квітня 2024 п'ятниця
    124 переглядів

    Відповідно до ст. 8 Закону України "Про звернення громадян" не підлягають розгляду анонімні звернення.



    Анонімне звернення — це письмове звернення, в якому не зазначено місце проживання автора, яке не підписане авто¬ром (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство. Від¬повідно до ст. 5 Закону звернення повинно містити обов'язкові реквізити, зокрема адресу заявника, оскільки йому треба на¬діслати відповідь.
    Згідно Закону не розглядаються також повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті. Установа повинна повідомити громадянина про те, що всі його звернення із зазначе¬ного питання розглянуті відповідно до чинного законодавства України і в подальшому звернення з цього питання розглядатись не будуть. У разі надходження повторно таких звернень, вони долучаю¬ться до попереднього листування без розгляду.
    Не розглядаються також скарги громадян на рішення, що оскаржувались, якщо пропущено річний термін з моменту при¬йняття цього рішення і минув один місяць з часу ознайомлення громадянина з прийнятим рішенням. Однак термін, який про¬пущено з поважної причини, може бути поновлено органом чи посадовою особою, яка розглядає скаргу.
    Крім того, відповідно до ст. 8 Закону не розглядаються звернення осіб, визнаних судом недієздат¬ними. Рішення про припинення розгляду такого звернення приймає керівник органу, про що повідомляється особі, яка подала звер¬нення.
    Цивільна недієздатність — це такий психічний стан фізичної особи, внаслідок якого вона не може усвідомлювати значення своїх дій, керувати ними, а також нести відповідальність у разі невиконання своїх обов'язків. Згідно із ст. 36 ЦК суд може обмежити цивільну дієздатність фізичної особи, якщо вона страждає на психічний розлад, який істотно впливає на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Суд може обмежити цивільну дієздат¬ність фізичної особи, якщо вона зловживає спиртними напоя¬ми, наркотичними засобами, токсичними речовинами тощо і тим ставить себе чи свою сім'ю, а також інших осіб, яких вона за законом зобов'язана утримувати, у скрутне матеріальне ста¬новище. Цивільна дієздатність фізичної особи є обмеженою з моменту набрання законної сили відповідним рішенням суду.
    Враховуючи вищевикладене можна дійти висновку, що звер¬нення, до якого додано рішення суду про те, що його автор об¬межений у дієздатності, розгляду не підлягає.


    Начальник відділу документування,
    контролю виконання та звернень громадян
    Головного управління юстиції у
    Закарпатській області Т.Ляшук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору