ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закордон цікавиться вузькоколійками Закарпаття

    27 апреля 2024 суббота
    20 переглядів

    Закарпаття на запрошення громадської організації "Боржавська ініціатива", яку очолює депутат Іршавської районної ради Денис Добра, відвідали представники Фонду по збереженню залізничної спадщини нової Європи Стівен Віггс, Френк Купер та Джон Фулер з Великої Британії, а також Манос Вугіукас з Греції — керівник міжнародного проекту "RаіІ-геgіо", що діє в рамках європейської програми "Іпtег-геg". Проект націлений на відновлення роботи занедбаних залізниць, які є пам'яткою технічного прогресу. На думку Маноса Вугіукаса, парові машини були не менш значущим кроком у технологіях, ніж сучасні комп'ютери, тому повинні бути збереженими, більше того, і далі слугувати людям.

    Іноземні гості залишилися задоволені з того, що знайшли порозуміння з боку місцевої влади. На зустрічі з ними голова Іршавської районної ради Степан Бобик та голова райдержадміністрації Юрій Фельцан підтвердили, що готові вжити заходів, що належать до їх компетенції, з тим, щоб Іршавська вузькоколійка змогла стати справжньою туристичною принадою нашого регіону. Проблема в тому, що на даний момент робота її діючої гілки Іршава—Хмільник—Виноградів є збитковою та існує реальна загроза того, що міністерство транспорту та зв'язку намагатиметься закрити невигідний для себе залізничний вокзал.

    Ми повинні здійняти навколо цієї проблеми, як кажуть англійці, "великий шум", сказав на зустрічі Стівен Віггс, маючи на увазі друк інформаційних бюлетенів та буклетів, туристичних карт, де була о позначена Іршавська вузькоколійка, встановлення дорожніх інформаційних щитів, навіть створення відповідного інформаційного центру. Тоді чиновники не матимуть змоги закривати на все це очі. Тому у випадку, якщо проект буде фінансове підтриманий європейською спільнотою, він буде реалізований успішно.



    Інна ШИРАН.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору