ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті впроваджуватимуть пілотний канадсько-український проект "Регіональне врядування та розвиток"

    04 мая 2024 суббота
    17 переглядів

    Закарпаття стало однією з двох пілотних областей України (друга – Запорізька), в яких реалізовуватиметься проект партнерства Канада – Україна „Регіональне врядування та розвиток”. З такою приємною звісткою сьогодні до Ужгороду завітали директор Канадського інституту урбаністики д-р Тібор Френк та директор Інституту регіональних та євроінтеграційних досліджень „ЄвроРегіо Україна” Сергій Максименко. Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації, канадсько-український проект „Регіональне врядування та розвиток” розрахований на 5 років і має на меті сприяти реалізації Концепції державної регіональної політики, а також стратегії регіонального розвитку шляхом створення і підготовки сприятливого середовища для демократичного і сталого розвитку в Україні. Моделі інтегрованого регіонального розвитку впроваджуватимуться на прикладі нашої області. Стратегія інтегрованого розвитку та планів дій проекту передбачає широке залучення громадськості і сприятиме посиленню регіонального самоврядування.

    У ході зустрічі Т.Френка та С.Максименка з керівництвом ОДА відбувся обмін думками щодо теперішньої системи влади в Україні і запропонованої моделі реформування владної вертикалі. Як зазначив голова ОДА Олег Гаваші, децентралізація влади – це один із шляхів руху нашої держави в об’єднану Європу. Проект, безперечно, сприятиме і розвитку Закарпаття.

    На 5 листопада в області заплановано офіційну презентацію проекту. А 10 листопада у Києві відбудеться І Міжрегіональний форум проекту партнерства Канада – Україна „Регіональне врядування та розвиток”.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору