ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відкрили новий будинок сімейного типу

    06 мая 2024 понедельник
    44 переглядів

    У селищі Королево Виноградівського району Закарпаття відбулося офіційне відкриття дитячого будинку сімейного типу (п’ятого з шести запланованих цього року в гірському краї. Восьмеро дівчаток, старшій з яких 13 років, тепер мають власний будинок і турботливих мам – сестер монастиря святого Йосифа. А від влади вони отримали в подарунок пральну машину й телевізор.У 1990 році, на запрошення отця Ісаєвича, місцевого пароха, вони приїхали сюди з Львівської області. Створили дитячий садок для сільських дітлахів. Потім вирішили, що необхідно допомогти знедоленим дітям. Так виникла ідея створити дитячий будинок сімейного типу.

    Процес збору та підготовки документів, за словами сестри Йосафати, був складний, однак результат виправдав будь-які зусилля.

    „У нашому будинку діти – усі різні. Кілька дівчаток виховувалися у неблагополучних сім’ях, тато з мамою яких в результаті були позбавлені батьківських прав. А є такі діти, що ніколи своїх батьків і не бачили, виховуючись в інтернатних установах...”, – розповідає сестра Йосафата. Звичайно, умови, в яких росли дівчатка в перші роки свого життя, наклали на них свій відбиток. Тепер треба багато працювати, хоч іноді це буває складно. Однак дітки у нас хороші, – ділиться монахиня, – вміють цінувати те, що мають, намагаються добре вчитися.

    У будинку сімейного типу „Зернятко” дівчата житимуть до 18 років. Та сестри стверджують, що не покинуть „своїх дітей”, допоки не навчать жити в цьому суспільстві, не допоможуть із вибором професії чи отриманням вищої освіти.

    Молодшій дівчинці новоствореної сім’ї – усього два роки... Їй, як і багатьом одиноким дітям України, дуже потрібна материнська любов і ласка. Їй, можна сказати, пощастило. Нехай пощастить і сотні інших діточок, які сьогодні чекають на нашу з вами увагу.
    На Закарпатті ромських дітей позбавляють права вчитись!
    Закарпаття: На День вчителя у Міжгір’ї відкрили першу чергу нової школи
    "КЕПА" для дітей від почесного жителя закарпатського села
    В Ужгороді відкрито "Дім милосердя"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору