ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті ромських дітей позбавляють права вчитись!

    23 июня 2024 воскресенье
    47 переглядів

    Правління Виноградівського районного товариства "Романо Дром" б'є на сполох з приводу закриття ромської школи в місті Виноградові. У школі, побудованій 1998 року благодійною місією "Медична допомога без кордонів" Франції, українське відділення якої очолювала Естер Жюлі, навчалися 28 учнів від 8 до 15 років, які проживають на вул.Водяній. У документах архіву вказано, що цей будинок має використовуватися лише для школи і тільки для ромських дітей. Ромська малеча навчалася тут 8 неповних років, отримувала безкоштовно гарячі обіди.

    Та новий голова Виноградівської райдержадміністрації Олег Любимов відкрив наразі в цій ромській школі відділ соціального захисту населення райдержадміністрації, повідомляє "Романі Яг". Парти і шкільна дошка були вивезені з класних приміщень бозна-куди, і 1 вересня ромські діти залишилися без школи на вулиці. І досі райво вирішує, де знайти приміщення для навчання ромських дітей.

    Може виникнути питання: а чому ці учні не підуть навчатися в загальну школу? Пояснюємо, діти тут навчалися різного віку, і 15-річний юнак не сяде за парту разом із 7-річним.

    Правління товариства "Романо Дром" надіслало голові Виноградівської райдержадміністрації листа-звернення з відповідними роз'ясненнями, та порозуміння не сталося...
    У закарпатському Виноградові працює благодійна ромська перукарня "Бахталі Ромні"
    Ромська молодь Закарпаття — проти наркоманії
    Медицина і роми Закарпаття: становище, проблеми і перспективи
    Закарпатські роми відкрили в Ужгороді спортивно-оздоровчий центр для своїх дітей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору