ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У пошуках тепла, або коли Свалявська влада подбає про ветеранів?

    04 мая 2024 суббота
    51 переглядів

    Як вийшов Закон України про ветеранів війни та гарантії їх захисту, ми, учасники бойових дій, відтепер прирівнюємося до учасників війни і маємо майже ті ж самі права і гарантії соціального захисту, але ці пільги дуже важко вирвати з рук адміністрації Свалявського району Закарпаття....На початку тисячоліття два роки нам давали талони на вугілля, але, оскільки я не маю газового котла і не маю, де спалювати вугілля, то вони пропали без толку. В наступні два роки я їздив у районний відділ соціального захисту і просив замінити талони на вугілля на одержання паливних дров по 8 м.куб. на рік. Питання це вирішилося позитивно. Адміністрація Плосківського лісництва подбала про те, щоб ми своєчасно були забезпечені дровами на зиму.

    Але так довго не протрималося, бо бюрократ мусить щось придумати, щоб тільки помішати нам. Саме тому вже наступні 2 роки нам з початку року виплатили по 250 гривень, а вже на другий рік - 211 гривень. І сказали їдьте в Берегівський чи Виноградівський район і закуповуйте собі паливо на зиму. А там його із свічкою не знайдеш! От так і ходимо в пошуках тепла... Де скільки роздобудемо дров, так зимою і гріємося!

    Як минулого року, так і нині газети галасують, що всі ветерани та учасники бойових дій будуть у теплі. Але не так сталося, як гадалося. Аналогічна картина і з газом. В останній час постачали по 2 балони по 21 кг. За 2004 рік з горем пополам завезли, тільки як звернувся до заступника голови райдержадміністрації п.Каменяра Ю. Ю. А вже в 2005 році завезли 1 балон і більше ні слуху, ні духу. Дзвоню в диспетчерську газового господарства Свалявського району, мені відповідають, що газу немає, мовляв, згодом буде завезений. Але мені від того не тепліше і не холодніше, до того ж і їсти немає на чому приготувати. Дзвоню повторно, через місяць. Диспетчер відповідає, що газу немає і що вони 2 місяці не працюють. Дзвоню в третій раз - і та ж сама відповідь: газу нема, але як буде, то завеземо.

    В кінці кінців чи буде якійсь елементарний порядок у цьому ділі? Подумайте про те, що скоро вибори і як ви, влада, з нами, так і ми будемо вести себе з вами. І який буде результат? Ми не просимо зайвого, але дайте нам те, що належить згідно встановлених норм — по 2 балони по 21 кг і не більше. Уряд наш забуває про нас та про свої обіцянки. Вже набридло дзвонити в газове господарство, а рік закінчується...

    Г.В.Куля, с.Павлово, Свалявський район, Закарпаття (газета "Правозахист" №40 (134) за 15 листопада 2005 р.).
    Перечин: Пропозиції "афганців" влада прийняла до виконання
    "Ганьба жити в такій державі!"
    Ужгород: Закарпатські "афганці" вимагають від влади виконання Закону України "Про статус ветеранів війни"
    Ужгородські "афганці" проти заміни соціальних пільг адресною допомогою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору