ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська влада обіцяє..

    21 мая 2024 вторник
    22 переглядів

    ..до кінця цього року погасити борги перед бюджетниками. Для цього область вже отримала три транші субвенції. Останній у сумі 8 млн 811 тисяч гривень надійде у грудні. Загальна сума – 35 млн 247,1 тис. гривень.«Всі кошти вже направлені в райони і міста області, – повідомив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Петро Лазар.

    – Отримана субвенція дасть можливість виплатити зарплату по грудень включно, і на 1 січня 2006 р. в області не повинно бути заборгованості перед бюджетниками».



    Субвенція стосується й оплати боргів працівникам навчальних закладів. «Для цього на 2005 рік області було передбачено 15 млн 542,3 тис. гривень. На сьогодні ми їх отримали з Держбюджету в повному обсязі, і в середу кошти були спрямовані в міста і райони області. Таким чином, буде погашатись заборгованість педагогам по надбавках за вислугу, допомозі на оздоровлення за 1997 рік і близько 20% боргу за 1998 рік. Продовження цих виплат передбачено і наступного року», – зазначив Петро Лазар.



    «Однак зараз склалася ситуація, через яку виплати безпосередньо працівникам затримуються, – розповів начальник головного фінансового управління ОДА. – Пов’язано це з невизначеністю механізму відрахувань. Держказначейство України направило лист у відповідні органи на місцях щодо стягнення відрахувань із зазначених виплат у Пенсійний фонд та до фондів соцстраху у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, загальнообов’язкового державного соцстрахування на випадок безробіття і соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Однак у розрахунках Мінфіну для регіонів передбачено лише відрахування до Пенсійного фонду. Отож, Міністерство праці та соціальної політики, Державна податкова адміністрація, Пенсійний фонд та Держказначейство України направили спільний лист у Міністерство юстиції, в якому йдеться про те, щоб відрахування проводились тільки у Пенсійний фонд. Вже до кінця наступного тижня це питання має бути вирішено, і як тільки надійде відповідне роз’яснення, вищевказані категорії працівників отримають свої гроші».


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору