ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чоп: За несплату податків – до позбавлення волі...

    26 апреля 2024 пятница
    32 переглядів

    Колишній головний бухгалтер Чопського виробничого управління житлово-комунального господарства Валентина Ш. кілька років тому уже час мала конфлікт із законом та притягалася до кримінальної відповідальності за службовий підлог та службову недбалість у сплаті податків. Однак це не стало для неї належним уроком. Як повідомили «UA-Reporter.com» у слідчому відділі управління податкової міліції ДПА в Закарпатській області, будучи відповідальною за ведення бухгалтерського і податкового обліку за період з липня 2002 року по травень 2004 року Валентина Ш. умисно занизила в податкових деклараціях податкові зобов’язання, що виникли при виконанні робіт та послуг ВУЖКГ. Це привело до ненадходження до бюджетів коштів в особливо великих розмірах: по податку на додану вартість на суму 100,6 тис.грн. та збору за забруднення навколишнього середовища на суму 57,5 тис.грн.

    Ужгородський міськрайонний суд, розглянувши кримінальну справу по обвинуваченню Валентини Ш. за статтею 212 ч.3 Кримінального кодексу України, визнав її винною і призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права на три роки займати посади, пов’язані з веденням бухгалтерського обліку.

    В той же час суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину і звільнив її від відбуття покарання, якщо вона протягом трьох років не вчинить нового злочину.

    Висновок з цьої історії повинні зробити й інші керівники та бухгалтери підприємств. Належне дотримання податкового законодавства є їх прямим функціональним обов’язком.
    Закарпаття: У податківців України та Словаччини є чимало спільних проблем, які потребують узгоджених дій
    На Ужгородській митниці викрито чергову аферу з псевдоекспортними операціями
    Закарпатський податківець поплатився за сприяння підприємництву...
    Тарас Триндяк: "Кожного платника треба поважати!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору