ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Антитерористичні навчання силових структур пройшли в Ужгороді

    27 июня 2024 четверг
    57 переглядів

    Як показує світовий досвід, боротьба з тероризмом набуває неабиякої актуальності. Хоча Україну вказана проблема поки що серйозно не торкалася, “порох” мусить бути “сухим”. Протидія цьому злу регламентується Законом України “Про боротьбу з тероризмом”, та Указами Президента “Про Антитерористичний центр” та “Про Положення про Антитерористичний центр та його координаційні групи при регіональних органах Служби безпеки України”. Під егідою названого Центру співробітниками Закарпатських обласних управлінь СБУ, МВС, МНС, інших структур у взаємодії з органами влади на базі Ужгородського палацу дітей та юнацтва проведено навчання з протидії тероризму в сучасних умовах.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі УСБУ в Закарпатській області, зазначене місце обрано не випадково, адже всім відомо про жахливі терористичні акти, що останніми роками мали місце у Російській Федерації, країнах Ближнього Сходу та Європи. Об’єктами терористів стають найбільш вразливі місця, часто дитячі та культурні заклади.

    У процесі навчання було змодельовано ситуацію захоплення удаваними терористами приміщення падіюну разом із заручниками. Погрожуючи фізичною розправою над останніми, “зловмисники” висунули ряд вимог, зокрема, звільнити з місць ув’язнення їх “соратників”, надати крупну суму грошей, автомобільний транспорт та літак для вильоту за кордон. В ході реалізації злочинних намірів “терористи” припустили ряд “помилок” і були знешкоджені штурмовою спецгрупою. Природно, що все це супроводжувалося стріляниною, вибухами та не “джентльменськими” діями щодо “злочинців”.

    Під час виконання заходів з нейтралізації цього “терористичного прояву” основну увагу було приділено удосконаленню взаємодії спеціальних підрозділів з іншими службами та відомствами, тою чи іншою мірою причетними до боротьби з тероризмом.

    Слід зазначити злагодженість і фаховий рівень співробітників спеціальних підрозділів – “Альфи”, “Соколу” та “Беркуту”. Добре організували свою роботу працівники МНС, внутрішніх військ інших органів. В повному обсязі виконали обов’язки і спеціалісти по забезпеченню зв’язку.

    Хочеться вірити, що дії силовиків і надалі носитимуть лише тренувальний характер, а українські громадяни спатимуть спокійно.
    Арестован организатор теневого канала переправки людей через госграницу Украины с Венгрией и Словакией
    Закарпатське СБУ знешкоджує боєприпаси та ліквідовує канали по переправці нелегалів у країни Європи
    Ужгород, гафний и ...действующий глава СБУ!
    Перший професор права на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору