ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перший раунд українсько-угорських консультацій з консульсько-правових питань пройшов в Ужгороді

    06 мая 2024 понедельник
    33 переглядів

    Дводенні українсько-угорські консультації з консульсько-правових питань, що відбулися в Ужгороді, завершилися підписанням спільного протоколу. Представники МЗС обох держав, за їхніми ж словами, змогли у відвертій діловій розмові знайти спільну мову у цілій низці злободенних питань. А це — і проблеми нелегальної транзитної міграції громадян України через територію Угорщини до країн ЄС, зокрема Італії, і узгодження позицій сторін щодо переговорного процесу України з ЄС стосовно спрощеного візового режиму, і можливості прискорення взаємного визнання (легалізації) офіційних документів тощо, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

    Найбільш гострим виявилося питання, пов’язане з ситуацією, що склалася на українсько-угорському кордоні. В цьому учасники консультацій переконалися, відвідавши пункт пропуску „Чоп – Загонь”. Обидві сторони визнають, що довжелезні черги і багатогодинні простої на кордоні не додають позитивного іміджу як Україні, так і Угорщині. До того ж, ця проблема вимагає негайного вирішення, адже вже зовсім скоро у зв’язку з Новорічно-Різдвяними святами потік бажаючих перетнути кордон збільшиться.

    Начальник управління зі співробітництва у консульських справах та справах юстиції МЗС Угорської Республіки Ласло Такач каже, що це не є безпосереднім питанням для вирішення у площині консульських відносин, а, радше, компетенція митних і прикордонних служб. Але угорська сторона сприятиме тому, щоб питання вирішилось на найвищому рівні за столом переговорів. Директор Департаменту консульської служби МЗС України Борис Базилевський вбачає кілька шляхів вирішення проблеми. На його думку, це вдосконалення технічної бази, зокрема відкриття двох нових переходів для вантажного транспорту, роз’яснення правил в’їзду до Угорщини українських громадян, а також тісніша взаємодія митників та прикордонників.

    Загалом, перший раунд українсько-угорських консультацій, на думку їх учасників, повинен дати поштовх якісно новій співпраці. Наступна зустріч представників МЗС обох держав відбудеться найближчим часом у Будапешті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору