ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Тиса під загрозою забруднення внаслідок аварії на румунській шахті "Байя-Борша"

    26 июня 2024 среда
    41 переглядів

    У неділю, 27 листопада, о 12 год. 22 хв. у Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області надійшло повідомлення від Водного управління Сомеш-Тиса нацкомпанії „Води Румунії” м.Клуж (Румунія). У ньому повідомляється про те, що на шахті „Байя-Борша” сталася аварія, яка призвела до забруднення річки Цісла – притоки річки Вишеу, яка впадає в Тиса.Вже о 14 годині 27 листопада на місце впадіння р. Вишеу в Тису виїхала група фахівців з Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області та обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству для відбору проб і посиленого контролю за якістю поверхневих вод.

    Щоб запобігти можливому забрудненню водозабірних споруд та систем водопостачання смт Великий Бичків та м.Тячів, у неділю о 14.00 було призупинено забір води з р.Тиса.

    За інформацією начальника Держуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області Михайла Садохи, проведені хіміко-фізичні дослідження показали відсутність перевищень гранично допустимих концентрацій у водних об’єктах рибогосподарського призначення. Контроль якості поверхневих вод проводиться постійно на 3-ох створах на Тисі в районі Тячева і Великого Бичкова та у місці впадіння р. Вишеу в Тису.
    Закарпаття: Румунія попереджує про можливі паводки
    Небезпечний "Премікс" вивезений із закарпатського села Велика Бакта ....невідомо куди!
    На Закарпатті оголошено ТРИВОГУ!
    НА ЗАКАРПАТТІ НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ ТРАНСКОРОДОННОГО РІВНЯ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору