ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У 2005 році три митниці Закарпаття перерахували в державний бюджет понад 574 млн.грн.

    05 мая 2024 воскресенье
    23 переглядів

    Вчора вперше за історію всіх митних установ Закарпатської області відбулася спільна прес-конференція за участю трьох керівників Ужгородської, Чопської та Виноградівської митниць, присвячена підбиттю підсумків за 2005 рік. Отож, до Державного бюджету трьома митницями було перераховано митних платежів та інших податків на загальну суму 574,3 млн.грн.., до обласного бюджету – 482,5 млн.грн.Як зазначив керівник Чопської митниці Йосип Штробля, торік їх митниця перерахувала до Держбюджету на 178 млн.грн. більше, ніж позаминулого року. До обласного бюджету було перераховано 241,4 млн.грн. Проводилась цілеспрямована робота щодо виявлення та припинення митних правопорушень та контрабанди. Зокрема, заведено протягом п.р. 1570 справ про порушення митних правил на загальну суму близько 18,7 млн.грн., вилучено валюти на загальну суму 1,8 млн.грн., 16 випадках вилучено наркотики, у 8 – зброю. Порушено 15 кримінальних справ. На складах Чопської митниці зберігається конфісковане за рішенням суду майно на суму 2,6 млн.грн., з якого понад 50% припадає на транспортні засоби.

    Як розповів т.в.о. начальника Ужгородської митниці Михайло Порада, торік восени наказом Державної митної служби було ліквідовано Карпатську регіональну митницю. З 1 липня розпочала діяльність Ужгородська митниця, але процес ліквідації КРМ досить болісно відобразився серед особового складу ужгородських митників. Майже всі заступники, начальники постів та відділів пройшли кадрову чистку. Протягом 2005 року Ужгородською митницею до Держбюджету було перераховано 281,4 млн.грн., що на 130,4 млн.грн. більше від показників 2004 року. До обласного бюджету надійшло 235, 6 млн.грн. Відзначалося також, що торік через українсько-словацький кордон збільшився товаро- і пасажиро потік та кількість транспортних засобів. Зокрема, перевірено і пропущено 11,5 млн.тонн вантажів, 1.2 млн. транспортних засобів, 1,7 млн.осіб. Крім цього, у 53-х випадках вилучено набої, кийки, електрошкові пристрої, 42-х випадках – холодну зброю. Заведено 578 справ про порушення митних правил на загальну суму 47,1 млн.грн. (5 справ про контрабанду), вилучено валюти на загальну суму 1,7 млн.грн., у 6 випадках – наркотики.

    Також Михайло Юрійович зазначив, що в зоні діяльності Ужгородської митниці діє найбільша кількість суб’єктів ЗЕД (понад 700), що надає перевагу серед інших митниць щодо справляння митних зборів. Так, протягом минулого року було оформлено вантажів в режимах експорту на суму 1,7 млрд.грн., імпорту – на суму 1,8 млрд.грн.. та гуманітарної допомоги на суму 1.2 млн.грн.

    А начальник Виноградівської митниці Іван Палешник розповів журналістам про клопітку роботу щодо виявлення “нерадивих” митників. Так, протягом 2005 року 19 працівникам оголошено догани, до 79 інспекторів вжиті заходи дисциплінарного впливу, складено 4 протоколи про корупційну діяльність. З неабиякою гордістю Іван Іванович розповів журналістам про найрезонансніші затримання на Виноградівській митниці. Зокрема, про вилучення на митному посту “Лужанка” у нашого співвітчизника 16 кг екстрата опію (а це близько 320 тис.доз), який намагався контрабандним шляхом ввезти на територію України цю небезпечну для життя наркотичну речовину. Суд виніс порушникові вирок позбавлення волі на 9 років.

    Наприкінці прес-конференції Йосип Штробля, на правах господаря, показав мас-медійникам як працює митний пост “Тиса”. Журналісти були приємно вражені відсутністю черг по обидва боки кордону. Їм повідомили, що досягнуто певні домовленості щодо більш прискореного митного контролю транспортних засобів в основному на угорському боці кордону.



    Вікторія Сенгетовська.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору