ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фракція соціалістів в Ужгородській міській раді відстояла соціальну спрямованість міськбюджету-2006

    27 апреля 2024 суббота
    31 переглядів

    Чергова сесія Ужгородської міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 27 січня, стала чи не найважливішою, в силу того, що на ній затверджувався бюджет міста та План соціально-економічного розвитку на 2006 рік. Але їй передувала велика робота у постійних комісіях ради, спілкування із виборцями.

    Чи не найбільшу роботу по формуванню пропозицій ужгородців до Плану соціально-економічного розвитку на 2006 рік проробили члени фракції Соціалістичної партії України в Ужгородській міській раді та актив міському СПУ. Це і численні зустрічі у колективах навчальних закладів міста, і зустрічі з працівниками медичних установ, і спілкування із виборцями у різних мікрорайонах, і безпрецедентна акція – листи мешканцям міста із запитанням щодо їх пропозицій до Плану соціально-економічного розвитку на 2006 рік, яких було роздано близько 20 тисяч.

    Багато хто не вірив, скептично ставився до подібної активності, дехто списував це виключно на вибори, але соціалісти вперто збирали інформацію про наболілі питання, писали депутатські запити і звернення, обстоювали свою позицію на постійних комісіях ради. І результати не забарилися!

    Переважну кількість питань відстояли ще на засіданні бюджетної комісії члени фракції СПУ Олександр Доктор, Сергій Олексіюк, Сергій Слободянюк та Юрій Фогел, які внесли критичні зауваження до проектів бюджету та Плану соціально-економічного розвитку на 2006 рік.

    Сесія розпочалася із розгляду депутатських запитів. На колективні звернення мешканців будинків №7 та №11 по вул.Минайській щодо ремонту дахів, критичний стан яких призводить до постійних замикань у електромережі, псування електропобутової техніки, меблів, підлоги, фракцією Соціалістичної партії України було подано відповідний депутатський запит. Висвітлена проблема відразу знайшла вирішення у вигляді закладення необхідних коштів на ремонтні роботи до бюджету міста.

    Подібна доля чекала і наступний запит соціалістів – по ремонту бокової стіни будинку №18 по вул.Польовій, відсутність штукатурки на якій призвела до руйнування стіни, постійної сирості і холоду у квартирах.

    А ось вирішення запиту з проблеми повернення Ужгородському професійному ліцею сфери послуг земельної ділянки по Православній набережній, 21, включено до порядку денного наступної сесії, що, зважаючи на майже річне ігнорування, не дивлячись на рішення судів на користь ліцею, є неабияким успіхом.

    Далі депутати перейшли до розгляду бюджету міста та Плану соціально-економічного розвитку на 2006 рік. Серед головних досягнень фракції Соціалістичної партії України в Ужгородській міській раді, які проявилися у внесенні відповідних змін до цих документів, наступні:

    1. Виділення 660 тис.грн. на капітальний ремонт санвузлів у всіх загальноосвітніх навчальних закладах міста.

    Нарешті буде вирішене питання, на якому наголошували на зустрічах в усіх навчальних закладах. Будуть створені належні санітарно-гігієнічні умови для ужгородських діточок, вдасться зменшити рівень захворюваності.

    2. Додаткове виділення 140 тис.грн. на придбання матеріалів та інвентаря для навчальних закладів міста.

    Збільшення цих видатків з 61 тис.грн. до 201 тис.грн. (у 3,3 рази!) дозволить вчителям займатися своїм головним завданням – виховувати і вчити дітей, а не думати, звідки взяти крейду чи фарби, папір чи хімічні реагенти.

    3. Збільшення грошової норми на харчування одного учня в день з 1,2 грн. до 2,25 грн., а для вихованців дитячих садків, ясел - до 2,5 грн. у день.

    Збільшення у два рази суми коштів на харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста дозволить забезпечити повноцінне їх харчування.

    4. Виділення 25 тис.грн. на проведення капітального ремонту філії бібліотеки у мікрорайоні "Дравці".

    Бібліотека знаходиться у жахливому стані, а вона – чи не єдиний осередок культури на увесь мікрорайон, крім цього, депутати-соціалісти домоглися продовження строку оренди приміщень бібліотеки.

    5. Закладення відшкодування різниці у вартості тарифів на теплопостачання у сумі 1 млн.грн. на перший квартал ц.р..

    Рішення дозволить ужгородцям бути впевненими, що до кінця зими в їхніх домівках буде тепло.

    6. Закладення 25 тис.грн. для проведення капітального ремонту філії дитячої поліклініки по вул. Гранітній у мікрорайоні "Радванка".

    Приміщення, в якому здійснюється прийом діточок цілого мікрорайону міста, вже понад 5 років потребує ремонту.

    7. Додаткове виділення 50 тис.грн. на реконструкцію молочно-соматичного відділення МДКЛ.

    Загальна сума у 70 тис.грн. дозволить провести якісний ремонт цих приміщень дитячої клінічної лікарні.

    8. Закладення 80 тис.грн. на ремонт водно-каналізаційної системи поліклінічного відділення МДКЛ.

    Труби каналізації і водопостачання прийшли у повну непридатність вже давно, і тільки зараз вдалося вирішити питання фінансування їх ремонту.

    9. Звільнення на 90% від сплати земельного податку на 2006 рік ЗОКП «Міжнародний аеропорт "Ужгород".

    Це рішення дозволить пожвавити розвиток авіаперевезень, туризму, покращить рівень обслуговування пасажирів.

    10. Закладення у бюджет видатків на освіту на майже 8 млн.грн. більше, ніж доведено по формульному розрахунку Міністерства фінансів України.

    Це дозволить керівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста надавати педагогічним працівникам грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, надбавки вчителям-відмінникам освіти та тим, які підготували призерів олімпіад.

    11. Внесення до Плану соціально-економічного розвитку на 2006 рік цілого ряду об’єктів, які потребують ремонту, як поточного, так і капітального (будинки, вулиці, внутрібудинкові території тощо).

    Отже, сформовано добрий, соціально спрямований, "соціалістичний" бюджет м.Ужгород. Тепер справа у його виконанні та контролі за використанням бюджетних коштів. А для цього необхідно, щоб до влади після виборів у березні цього року прийшли чесні патріоти свого рідного міста, які дійсно обіймаються усіма його проблемами.

    Коментар уповноваженої особи фракції Соціалістичної партії України в Ужгородській міській раді Олександра Доктора:

    — Неодноразово на зустрічах із колективами загальноосвітніх навчальних закладів міста як секретар бюджетної комісії наголошував, що депутати-соціалісти не будуть голосувати за бюджет-2006, якщо у ньому не будуть закладені кошти на вирішення проблем освіти. Мені приємно констатувати, що наша копітка робота із освітянами міста не пройшла даремно – всі наші вимоги враховано у бюджеті. Особливо важливими вважаю фінансування ремонту всіх санвузлів у навчальних закладах міста та збільшення грошової норми на харчування. І, нарешті, нам вдалося примусити виконком конкретно, окремими рядками відобразити у Плані соціально-економічного розвитку на 2006 рік суми коштів, що виділяються, і конкретно на які роботи по кожному НВЗ чи ДНЗ окремо, а не „в одному котлі”, як було раніше. Тепер і контролювати буде легше.
    Фракція соціалістів в Ужгородській міській раді найактивніше допомагає людям
    Ужгородські депутати вирішили реорганізувати Ужгородську міську клінічну лікарню. Для початку автономним закладом зроблять пологове та гінекологічне відділення
    Олександр Доктор: "Міським головою стане нова для «великої» політики Ужгорода людина"
    Ужгород: Чергова сесія міськради з черговими проблемами...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну и лгунишки! Это же все мы - депутаты-регионалы протолкнули! Если бы не регионалы то сосал бы доктор лапу!