ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На дорогу смерті поволі перетворюється траса "Чоп-Київ" на Закарпатті...

    22 мая 2024 среда
    28 переглядів

    Кількість ДТП тут б’є всі рекорди і Закарпаття вийшло у всеукраїнські лідери за аварійністю на дорогах. Основна причина, на думку даішників, – зухвалість водіїв. Мізерні суми штрафів порушників дорожнього руху не лякають.Найменша область в Україні - Закарпатська - лідирує, за показниками дорожнього травматизму. З початку року кількість аварій тут зросла на 16 відсотків. Ужгородським пішоходам небезпечно ходити навіть тротуарами. 21-річний водій "Шкоди-Октавія" насмерть збив жінку і важко травмував дівчину, яка йшла тротуаром. З місця трагедії винуватець утік, проте нині він у СІЗО. З початку року 5 водіїв залишали своїх жертв помирати на асфальті. Щодня на Закарпатті даішники складають понад 200 протоколів щодо грубих порушників правил дорожнього руху. Найчастіше вони перевищують швидкість і сідають за кермо п'яними.

    Василь Кирлик, заступник керівника Управління Державтоінспекції УМВС України в Закарпатській області: "Найбільше ДТП сталося на трасі Київ-Чоп. Найбільш аварійні дні – це п'ятниця і субота. І я хочу сказати, що більшість цих дорожніх пригод, 80-90 відсотків, скоюється водіями транзитного транспорту".

    Торік під колесами машин загинуло 168 закарпатців. Цього року – вже 13. Зростання дорожнього травматизму даішники пояснюють нахабністю водіїв. Часто грішать на дорогах родичі впливових людей. Водії почуваються безкарними – мізерні суми штрафів їх не лякають.

    Василь Кирлик, заступник керівника Управління Державтоінспекції УМВС України в Закарпатській області: "Перше – це безкарність водіїв. Кожен водій, порушуючи правила дорожнього руху, повинен нести відповідальність. Недосконалість закону і законодавчих актів говорить про те, що штраф 8 гривень – це не покарання".

    У сусідній Словаччині водій за перевищення швидкості платить майже 100 доларів штрафу. У нас ця сума – у шістдесят разів менша. Працівники Державтоінспекції переконані: якщо порушників каратимуть жорсткіше, аварій на українських дорогах стане значно менше, повідомляє "ICTV".
    Закарпаття: За минулу добу у ДТП було травмовано одну людину
    Сім’я жителів м.Виноградове, що на Закарпатті,потрапили в аварію
    Капитан милиции кулаками воспитывал коллег

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я думаню шо кримінальна відповідальність водію сівшому за кермо ТЗ у нетверезому вигляді, була б уроком для інших водіїв-любителів "вогняного змія". Нажаль в законі покищо це не передбачено!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я думаю, що було б менше ДТП, якщо б наши водии на Закрапатти додержували правила дорожнього руху!!!!!!!!!!!!Кожен ,хто хоч раз побував у на Закарпатти, не може повирити своим очам що докаже «закарпатський» водий.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А я думаю, що то нашим ДАЙшникам все мало і мало... Ясно, вони на 8 гривень не проживуть, а от на 100-200 доларів - на зміну - це вони люблять... А як щось не то - то починають вити, як у цьому матеріалі