ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: всеНАРОДНЕ промивання мізків від Ратушняка

    23 июня 2024 воскресенье
    136 переглядів

    "Свіжі" числа ратушнякових „РІО” і „Трибуни” не здивували і цього разу: публікації, що стосуються передвиборчих політичних „розкладів”, знову виявилися анонімними. Помаранчева революція, тему якої так часто експлуатує сам Ратушняк, і яка позитивно позначилася на діяльності практично всіх українських ЗМІ, пройшла мимо цих видань. Свобода слова і відповідальність за це слово перед читачами була сприйнята ними в варіанті, „обрізаному” відповідно до „папаРатиних” побажань. І звузилася нині виключно до небажання журналістів ставити свої прізвища під тим масованим потоком бруду і брехні, що ллється зі сторінок цих видань у бік всіх, хто не вписується в генеральний курс Ратушняка на здобуття влади.

    Старанно ліплений самим Сергієм Миколайовичом образ безкомпромісного борця за народні права, що зазнавав у цій боротьбі всіх можливих утисків від усіх політичних режимів, знайшов очікуваний відгук у душах ужгородців. У нас люблять гнаних і голодних. А те, що Сергій Ратушняк – це мільйонер і нардеп, який завжди знаходив свою політичну нішу в комфортній провладній парламентській більшості, до уваги не береться. Наші люди в своїй глибинній основі мають жіночий склад душі, а тому „люблять” політиків не розумом, а вухами. Ратушняк завжди розумів це краще за самих ужгородців, а тому ніколи не економив на створенні і розвитку власних газет. „Наша пресса закарпатская – низкопрофессиональная. Я тоже создам сейчас свою независимую прессу. Она мне будет служить коммерческо-информационным бюллетенем и где-то будет работать на мой имидж”. Це цитата з інтерв’ю Ратушняка „Новинам Закарпаття” від 29 липня 1996 року. Володіючи від природи підприємницькою жилкою, він вчасно побачив той зиск, який принесло йому створення „РІО”. І розвинув цей успіх у вигляді власного ужгородського „медіа-холдингу”, до якого нині входять „РІО”, „Трибуна”, „Моя новинка” та, віднедавна, інтернет-ресурс „Ужгород.нет”. Нині кожне з цих видань займає власну мас-медійну нішу, обробляючи власну читацьку аудиторію. Спільними для всіх є тільки замовник і та мета, яку він переслідує – здобуття влади.

    Мета, як відомо, виправдовує засоби. Так вважали колись члени ордену єзуїтів, так завжди мислив Ратушняк. А тому маніпулятивний підхід до всього, що стосується формування громадської думки, є ще однією спільною рисою, що характеризує всі ратушнякові ЗМІ. Наскільки він є органічним і комфортним для самих журналістів, що працюють в цих мас-медіа, сказати важко. Мабуть, в кожному конкретному випадку відповідь на це запитання буде відрізнятися. У будь-якому разі показовим вже є те, що підписуватися під своїми публікаціями, що тиражують очевидну неправду або „мочать” окремих, неугодних „папаРаті” політиків, вони не поспішають. Власне це і мало би бути для читачів основним мірилом достовірності всього, що вкладається в їхні вуха. Але вони, повторюся, „люблять” і голосують саме вухами. І в умовах вільної держави, яку виборювали всі разом, мають на це право.

    Нині в Ужгороді вже майже все продано. Тому сам Сергій Ратушняк добре розуміє, що його нове мерство не буде таким же феєричним, як перше. Але вибору він не має: інстинкт виживання гонить його на здобуття останніх владних вершин, що залишилися для нього реальними після всіх тих проявів особистої і політичної неадекватності, які звузили поле його політичних маневрів до низькорейтингового блоку Литвина і посади керівника Ужгорода. Саме собою це крісло не гарантує йому нічого, крім задоволення особистих амбіцій. Ратушнякові ж потрібна реальна влада. Яка, в його уяві, може бути тільки абсолютною. Він не здатний до маневрів і компромісів. А тому не зможе знайти спільну мову з майбутнім депутатським корпусом міста у випадку, якщо той буде представлений не його „приватними” політичними силами. Власне таке чітке розуміння поточної політичної ситуації змушує його з останніх сил, і передусім через власні ЗМІ, „мочити” своїх реальних політичних конкурентів і вкладати у вуха ужгородців віртуальні, а не реальні рейтингові „розклади”.

    Дуті ужгородські рейтинги близьких Ратушнякові політичних сил, „намальовані” в суботньому „РІО” від імені неіснуючого Закарпатського Фонду вільного волевиявлення, чітке цьому підтвердження. Якщо з соціологічного кута зору перше місце в Ужгороді місцевого БЮТу і, тим більше, друге – очолюваних самим Ратушняком „народників”, виглядають щонайменше смішно, то з огляду на глибинні інтереси самого Ужгорода таке „промивання мізків”, якщо воно все-таки досягне очікуваного результату, могло б мати сумні наслідки.

    Це право Ужгорода – обирати своїм керівником того, кого він хоче. Навіть, якщо цей вибір грунтується на відсутності вибору чи на ілюзіях. Але ужгородці так само мають право забезпечити у власному місті реальну рівновагу гілок влади, а не її узурпацію, як цього прагне особисто Сергій Ратушняк. Звідси питання: що протиставлять цим намірам самі ужгородці?

    Відповідь на це запитання дасть понеділок 27 березня. І, судячи з реальних рейтингів, для Ратушняка ця відповідь буде не такою радісною, як інформація на сторінках кишенькових ЗМІ

    Віктор Лендєл, "Закарпаття Online".
    Тячівський осередок Народної партії продався "Нашій Україні"!
    Ужгород — не Барселона! Тому до соціалістичних ідей Сергій Ратушняк та Ігор Гаврилів ставляться з підозрою
    Міф про команду Ратушняка
    Скандал в Ужгородській міськраді — представники блоку Литвина-Ратушняка демонстративно покинули сесію

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Диба, ти сам брехло і сайт твій брехливий. Це ж ти, йолопе, писав, що Рата йде в зговорі з Погорєловим, а я по РІО бачу, що це брехня. Хочу також запитати, за що ти плазуєш перед Балогою? Це бандюга такий самий як і Слобода.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюся з попереднім коментарем. Диба - перетворився на чмо. Він дозволяє собі погрожувати журналістам, вказувати як треба писати і прикриває інформацію від журналістів. Але він збуває, що в будівля ОДА з його посадою надовго не затримуються. І якщо сам не піде звідти, то його винесуть звідти. Тим паче, що він і досі поєднує роботу в ОДА з бізнесом. Бо що означає керівник прес-служби ОДА на громадських засадах? Лише одне, що він порушує закон. Трошки вагітним бути не можна. Олеже, покайся. Бо будеш асоціюватися з Ладижцем і його Ко.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що, ратиці, правда очі коле? Чого взвили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Оказывается, не все в Ужгороде перед Ратушняком в штаны писяют.Олег,если действительно имееш отношение к Закарпаття online - поздравляю, интересно и своевременно. То, что гавкают шавки, тоже не плохо: значит-задел по существу

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    инна - ты очевидно с мозгами не дружишь. Он на государственной службе. А выше материал - из серии черного ПР. Эти ребята (из ОДА) шли во власть с намерением и заверениями быть не похожими на ризаковцев. Они обещали людям быть честными и не совмещать власть с политикой. Почему они этого не делают? Почему Криль мог уйти из налоговой, а Гаваши вместе с Дыбой - нет? об этом разговор, а не о том, кто кого поддерживает на выборах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кстати, материалы в Фесте, Старом Замке или Новинах Закарпатья мало чем отличаются в тенденциозности от Трибуны или РИО. Чесностью и объективизмом не пахнет ни там ни там. особой непорядочностью выделяются и журналисты этого интернет-издания.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну да, сравнил ч..н с пальцем... Фест и Новины пишут вежливо. А в ратовских СМИ - одна ругань

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюся з Андрієм. Противагу п.Ратушняку може скласти тільки принциповий склад депутатського корпусу. І це єдине на що можуть розраховувати ужгородці. Судячи з усього на цьогорічних виборах мера Ужгорода виберуть люмпен-пролетаріат і пенсіонери. Вибір інтелігенції, а також представників малого й середнього бізнесу і думаючої молоді не зможе переважити настрої тих, хто звик жити за рахунок матеріальних і грошових подачок.Хіба станеться диво???

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дааа... За эту статью получите пистонов от патрона! Вы ж, Рату сами (того не желая) досрочно признали победителем на выборах в мэры. Или вы уже так обкакались, что мозги не контролируют, что руки пишут?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Статья на этом сайте подаётся в урезанном виде. Оригинал читай на www.zakarpattya.net.ua. Автор действительно костатирует, что, к сожалению, Рата однозначно станет мэром. И это проблема Ужгорода, который не сумел создать ему реальную альтернативу. Вопрос только в том, удастся ли ужгородцам создать противовес его шызе в виде депутатского корпуса горсовета...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прочитав СоРАТників на Закарпаття онлайн. Не знав, що такий сайт існує, поки вас не почитав. Сенк’ю вери мач. Логіка в тій статті є: ратушнякові партії в міськраду малопрохідні, а опиратися на когось же треба? Не на Нашу Україну ж, на яку стільки гімна вилив. Залишається БЮТ Мартина,який завжди стелився під владу, і Погорєлов з чиновниками, готовими стелитися хоч під чорта лисого.Так що альянс Рата-Погорєлий-БЮТ в майбутній міськраді - майже реальність.
    А те, що Погорєлова в цьому номері РІО трохи похаяли, то це лише доказ того, що заділи їх - в саму точку. Певно, буду голосувати за НУ - ті під Рату точно не впадуть...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата сливай водичку - МИ идем к тебе!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це називається заказна стаття. Читаєш, читаєш і крім обливанню болотом нічого не бачиш! А противники рати охотно підхоплюють недостовірну інформацію і бють собі в груди топчучи його.Голосуємо ми на цих виборах за кота в мішку, як і всі інші вибори - лотарея!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А що це за гнобила пише про анонімність в РІО? Я щось такого журналіста як Віктор Лєндел ніколи не чув і не знаю. Чим шановний автор оцей твій витвір відрізняється від анонімок в РІО? Не напружуйся, я тобі підкажу. Тим, що вони розміщені в РІО і газета з редактором несуть відповідальність за них. А твоє гімно розміщене в інтернеті, де жодної відповідальності немає. І не тобі, гавнюк, вчити демократії інших. Краще винось речі з прес-служби

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тут Слобода написав, що Гісем врятував коньячний завод і заплатив до міського бюджету 70 млн. податків і це при цьому, що весь бюджет міста становить 150 млн.

    Так от дурню: коньячний завод не заплатив до міського бюджету жодної копійки, бо зареєстрований в районі. Бандит твій Гісем такий самий, як і ти з Цапом і Балогою

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім! Ти не знаєш чому Диба дибає перед Балогою? А тому, що той йому будинок подарував. А в ОДА сидить на "птичих" правах і лиже жопи мукачівські, бо гадячий бізнес стереже.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Господа! Уж лучше рата, чем Гисем - тот вообще бандит!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Патриоту: (не защищая Гисема)А Рата не бандит?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слушай псевдопатриот Ратушняк!Гисем спас коньячный завод от развала и приватизации Балогой и Ризаком!Завод находиться в собственности государства и в оренде трудового коллектива!Гисему за это надо сказать спасибо-если ты патриот.Как и за создание единственного закарпатского банка"Коопинвестбанк".И только Гисем может спасти Ужгород его завод заплатил в бюджет 70 млн.грн тогда как бюджет Ужгорода - 150 млн.А за какие шиши Рата будет подымать город.Про инвесторов можно забыть надолго.Все знают что рата уголовный авторитет Ваша истерика по поводу Гисема вполне понятна - с ним ничего не украдете в горисполкоме

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюся щодо депутатського корпусу.Але ж принціпові депутати потрібні за будь якого мера.При Гісемі в т.ч. Не погоджуюся з твердженням щодо безальтернативности перемоги Ратушняка.Гісем впевненно набирає рейтинг и має серьезну підтримку у ділових колах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якби обирали ділові кола... Обирає ужгородський люмпен. Це і є електорат Рати. Саме тому РІО все більше стає схожою на бульварну газету - бо спілкується з електоратом Рати його мовою і його поняттями.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Предвыборные страсти. Что изменится в действительности после выборов? Вся равно на Киев работать будете, так какая разница кто? Ни в одной программе ни одного слова о русинах, всё в духе линии партий. Воистину, Союз, как Ленин - вроде и сдох, а в памяти всех и в Мавзолее на радость народ(ам).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Плохо читаешь предвыборные программы Аноним. Видишь только то , что хочешь. Поищи лучше и найдёшь искомое.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Єто кто пишет что НУ в горсовете под Рату не упадет? Упадет, еще как упадет! Причем Боба с Цапом и Шубчинской первіми! Уже на поклон бегают!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Згідний, більшість електорату справді марить якимись виплатами гісема до бюджету! Так, що? Раз підприємець то і платить! От герой, плате податок! Засранець він, навіщо він пре у мери жополизи ви себе запитайте, а не розвиває завод! Може щось непорядок там на заводі, боргів багато, розпродати вже нічого! І взагалі хтось читав заключення незалежної перевірки аудиторів? Редакція ua-reporter опублікуйте це замість своїх бредових статтей про гісю!Хоч я симпатизую члену "Коаліції сила народу" соціалістам, але його агітаційні статті свідчать про, як це помягче сказати. . . неграмотність гісема, а таких і так достатньо було при есдеках. А хтось має інформацію чи був гісем членом партії есдеків?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    лелик - тебе аргументами травят, а ты понятиями людей грузишь. Ты що считаешь себя самым центровым в Ужгороде?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты грузишь говном, а не аргументами. Может обьяснишь, почему разные ники, причём всегда препаскудненькие, "пишут" с одного и того же компа? Может, мне стоит обяснить всем по нету, что обсираловом на ужгородских сайтах занимается одна и та же особь?.. Назвать ещё раз по имени и фамилии? Достала ты всех...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты грузишь говном, а не аргументами. Может обьяснишь, почему разные ники, причём всегда препаскудненькие, "пишут" с одного и того же компа? Может, мне стоит обяснить всем по нету, что обсираловом на ужгородских сайтах занимается одна и та же особь?.. Назвать ещё раз по имени и фамилии? Достала ты всех...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Назови!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читай выше...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним ты мне лучше назови настоящую фамилию этого Лэндела, чем эту ахинею неси про разные ники и отслеживание компьютеров. Для начала назови свое фамилие. А то расхрабрился ты что-то очень под никами лелика.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Интересная у тебя фамилия, чмырик... Поэтому втухни, гавнюк, зкрой свой зачмореный рот. А насчет Дыбы здесь похоже не ошиблись, раз молчит и ничего не опровергает. Советую все перестать с этим писакой здороваться, подавать руку. Не бить же ему морду, на самом деле. Надеяться на то, что у него проснеться совесть - не стоит. Он изменится только после того,как поменяется в области власть.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    чейндж - то-то и оно, что не боюсь. Этот супермэн лелик, как и Дыба собственной тени боятся. Не хрен всякую уйню писать. пусть сначала на себя посмотрят, на свои Новости, Фесты и т.д. А потом учат остальных как жить. пусть сначала доростут до уровня РИО, а потом могут гавкать. Есть такая поговорка - пи...еть не мешки носить.