ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи важко ВАТ "Ужгородхліб" "розлучатися" із заробленими коштами?

    21 мая 2024 вторник
    71 переглядів

    Багатьом мешканцям обласного центру Закарпаття відкрите акціонерне товариство “Ужгородхліб” відоме як підприємство, що випускає високої якості хлібобулочну продукцію. Але мало хто знає, що воно є одним із найсумлінніших платників податків та інших платежів в Ужгороді. Тільки за минулий рік ця сума рівнялася 3,7 млн. гривень. Наш співрозмовник - голова відкритого акціонерного товариства ”Ужгородхліб” Анатолій ТОКАРЧУК.

    - Анатоліє Павловичу, чи не важко вам “розлучатися” з такими солідними коштами?

    - Звичайно, вони нам згодилися б на реконструкцію підприємства, на модернізацію обладнання, словом, від чого залежить наша конкурентоспроможність на ринку продукції, умови праці людей. Можна було б підвищити заробітну плату, матеріально заохотити людей працювати краще. Та й життя завжди підкидує ситуації, коли без коштів не обійтися . Однак нам потрібна і якісна медицина, і освіта, і багато інших речей, які можуть існувати лише за рахунок сплачених нами коштів до бюджетів різних рівнів. Тому не можуть виникати жодні сумніви щодо виконання зобов’язань перед державою. Інша справа, що потрібно удосконалити податкове законодавство, створити для всіх підприємств і підприємців рівні умови, за рахунок чого знизити податкове “навантаження”.

    - Сьогодні не рідкісні факти, коли силовими методами доводиться змушувати несумлінних платників податків розраховуватися з державою...

    - На те й існують фіскальні органи, щоб виявляти такі факти і притягати винних до відповідальності. Але треба враховувати, що багато порушень виникає від незнання. Останнім часом стільки змін у податковому законодавстві, що за всіма ними фізично встигнути не можливо. На мій погляд, роз’яснення податкового законодавства, рівня відповідальності за його недотримання, профілактика стають визначальними у роботі податкових служб. Та й підхід до виявлених порушень повинен бути законним і одночасно зваженим. Можна так оштрафувати підприємство, після чого воно вже ніколи не підніметься, а можна створити умови, коли і воно залишиться на плаву, і з бюджетом розрахується. Не потрібно рубати сук, на якому сидиш. Це постійно нагадую при першій розмові з працівниками контролюючих органів, котрі приходять перевіряти підприємство.

    - Як складаються ваші відносини з податковими органами?

    - У нас, виробничників, обов’язок виробляти продукцію і сплачувати податки, у податківців – перевіряти, наскільки правильно ми це робимо, і, коли потрібно, підправляти. Вважаю, що у нас склалися партнерські відносини. До того ж громадське навантаження зобов’язує мене до таких стосунків, адже я заступник голови регіонального відділення асоціації платників податків України.

    - Підприємству, яке ви очолюєте, пророчили не кращу долю,оскільки якість продукції бажала бути кращою.

    - Справді, були часи, коли Ужгородський хлібокомбінат давав “вал”. Про якість не було й мови. Головне, щоб хліба вистачило і людям, і, на жаль,... свиням. Відповідне і ставлення виникло у людей до нашої продукції. За таких умов конкурувати з приватниками, які почали працювати за принципом “менше та краще”, нам було не під силу. Існування такого підприємства опинилося під загрозою, адже ми в прямій залежності від споживача.

    - Чим, Анатолію Павловичу, ви “взяли” покупця?

    - Ми розуміли, що єдиним способом вижити і зберегти колектив – це розширити асортимент, зробивши акцент на якості. Проте не піддалися спокусі використовувати хімічні розпушувачі, консерванти, які візуально збільшують хліб, роблять його більш привабливим для очей покупця. Залишилися консерваторами у цій справі, зберігши традиційні технології виготовлення хліба тільки якісних органічних продуктів. Судячи з того, що наша продукція є затребуваною на ринку хлібопродуктів, споживач оцінив наші старання. І ми вдячні йому.

    - Чи надходять рекламації на продукцію вашого підприємства?

    - Щодобово “Ужгородхліб” випікає близько дев’яти тон хлібобулочної продукції, тож всяке може статися. Однак, скажу відверто, претензії до нашої продукції факт рідкісний. Працюємо за попередніми замовленнями 300 оптових покупців. Намагаємося їх і себе не підводити. Якщо ж претензія надходить, то, в першу чергу, перевіряємо в лабораторії, чи неякісна продукція нашого виробництва. Бо факти компрометації конкурента також не рідкість. Якщо наша вина, то виправляємо ситуацію.

    - Чим порадуєте ужгородців на Великодні свята?

    - Як і раніше, ужгородці отримають до святкового столу нашу продукцію. Вона буде різноманітною, смачною і красивою, в яку ми постараємося вкласти весь наш досвід. До речі, замовлення на виготовлення продукції ми отримали і з інших регіонів області.

    - Ваше підприємство за підсумками 2005 року визнано в області одним із кращих платників податків. До це чого зобов’язує?

    - До одного – працювати на благо людей.

    "Фест", 13 квітня 2006 року.
    Щодоби ВАТ "Ужгородхліб" випікає майже 10 тисяч кілограмів хлібобулочних виробів
    На Закарпатті ціни на хліб не перевищують середнього рівня по Україні
    Хліб, ліки і пальне стали предметом уваги антимонопольного комітету

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору