ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як закарпатські русини відзначали Великдень і день народження А.Духновича

    04 мая 2024 суббота
    45 переглядів

    Вчора, 24 квітня, Ужгородське Общество Александра Духновича (голова кандидат філологічних наук Валерій Падяк) та Ужгородське Общество Подкарпатських русинов (голова кандидат медичних наук Ю.Думнич) зійшлися біля пам’ятника національному герою русинського народу, його будителю, поету Александру Духновичу, щоб відзначити 203-річницю його народження.У святковій атмосфері учасники зібрання виголосили кілька урочистих промов та поклали до пам’ятника корзину з живими квітами. На завершення усі присутні виконали народний гімн підкарпатських русинів на слова А.Духновича „Я русин был, єсмь и буду...”.

    Напередодні свята активісти названих товариств привели у порядок прилеглу до пам’ятника територію. Вони, буквально, відмили постамент пам’ятника від різного роду „графіті” та передвиборчої агітації „Нашої України”, листівками якої його було обліплено, повідомила прес-служба Сойму Подкарпатських русинов.
    Вагоме слово про майстрів красного письменства Закарпаття
    Русинська терра інкоґніта
    Ужгород: Русини відсвяткували день народження свого Президента
    Угорщина: Міжнародна наукова конференція, присвячена творчості видатного русинського письменника та історика о.Анатолія Кралицького, завершилась... сенсацією!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору