ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Ужгородській митниці припинено незаконне вивезення зброї та старовинних речей

    23 июня 2024 воскресенье
    28 переглядів

    Цього тижня на митному посту “Ужгород” інспекторами був затриманий гр.Росії, який намагався перевезти через українсько-словацький кордон пістолет для стрільби, два магазини до нього та набої. Їхав росіянин зі Словаччини у приватних справах на автомобілі марки “Фольксваген”. У митній декларації він вказав про наявність у нього 100 фунтів стерлінгів та 100 дол.США. Однак увагу митників привернула сумочка для документів, яку чоловік тримав при собі, повідомила "UA-Reporter.com" прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська. Там митники виявили незадекларований та незаявлений при усному опитуванні пістолет для стрільби резиновими кулями марки “ИЖ-78-9Т” (російського виробництва), заряджений 6-ма набоями та ще обойму, також споряджену 6-ма набоями.

    Виявлену спортивну зброю з набоями 47-річний росіянин визнав своєю власністю. Отож, порушивши правила митного законодавства при перетині кордону України, знайдені предмети в іноземця вилучені.

    В іншому випадку в гр.Чехії, жителя м.Брно, на тому ж посту митники вилучили незадекларовану старовинну книгу. 52-річний чоловік при переході кордону намагався незаконно перенести єврейський молитвеник, виданий ще на початку ХХ століття. Слідував чех у приватних справах з Румунії в Словаччину транзитом через Україну. Після того, як йому було запропоновано заповнити митну декларацію, серед особистих речей ручної поклажі інспектори виявили старовинну книгу. Наразі справу передано до суду.

    В аналогічному випадку гр.Словаччини, який також переходив пішки українсько-словацький кордон, намагався нелегально перенести старовинні кольорові листівки з наклеєними поштовими марками, датованими ще 1907 року. 53-річний житель м.Тренчін, який працює вчителем географії, при проходженні митного контролю “забув” задекларувати 4 типографічні листівки із зображенням міст Угорщини, Румунії та Словаччини. Виявлені старовинні листівки знаходились в дорожній сумці серед особистих речей словака. Оцінку вилученим речам в найближчий час нададуть експерти.
    Закарпаття: На кордонах вилучають пістолети, гвинтівки, газові білончики...
    На закарпатське весілля гості зі Словаччини їхали з …пістолетом!
    КПП "Ужгород": У чеха в автомобілі знайшли пістолет
    Закарпаття: У потязі "Москва-Будапешт" знайшли 11 ікон, які намагалися вивезти з України двоє громадян Росії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору