ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський філіал Національного інституту стратегічних досліджень презентує науковий збірник "Консолідація суспільства і відповідальність еліт в умовах виборчого процесу"

    25 июня 2024 вторник
    59 переглядів

    "Консолідація суспільства і відповідальність еліт в умовах виборчого процесу". Таку назву має щойно опублікований Закарпатським філіалом Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгород (УФ НІСД) науковий збірник, презентація якого відбудеться сьогодні в Ужгороді в конференцзалі обслуговуючого комплексу “Дельфін”. Початок о 15.00.

    У рамках практичної реалізації курсу Президента України на консолідацію українського суспільства УФ НІСД останнім часом провів серію експертних обговорень, серед яких “Політичні партії України за рік до парламентських виборів: регіональний вимір”, “Шляхи і можливості консолідації українського суспільства”, за результатами яких видано наукові збірники. Тепер філіал презентував наступний збірник цієї серії “Консолідація суспільства і відповідальність еліт в умовах виборчого процесу”.

    Це – творчий доробок засідання “круглого столу” експертів на однойменну тематику, яке відбулося в обласному центрі 1 березня цього року. Нагадаємо, що в дискусії з цієї актуальної проблематики внутрішньої політики України взяли тоді участь експерти науково-дослідних інститутів, відомі фахівці з політології та політичні аналітики нашої країни, вчені академічних підрозділів та вищих навчальних закладів, представники регіональних осередків політичних партій області, депутати Верховної Ради України та Закарпатської обласної ради, представники акредитованих в нашій країні зарубіжних дипломатичних місій, органів державної влади України, місцевого самоврядування і засобів масової інформації, всього близько 100 чоловік. Тоді на засідання “круглого столу” розглядалися проблеми практичної діяльності політичних партій, громадських рухів, об”єднань, товариств напередодні парламентських виборів, їх здатність до самоорганізації, ініціативи та солідарних дій, говорилося про політичну перспективу поглиблення демократії, консолідацію та відповідальність конкуруючих еліт українського суспільства під час виборчих перегонів і прогнозування їх результатів, необхідність дальшого розширення демократичних перетворень в Україні, про відмінності у стратегічних нарямах розвитку на середньострокову та подальшу перспективу вітчизняної та зарубіжної практик формування стратегічних пріоритетів розвитку суспільства, складнощі політичної ситуації, пов”язаної з її багатоплановою динамікою, накладенням і переплетенням процесів формування політичної нації, громадянського суспільства, прискореного розвитку партійної системи, про пошук оптимальних форм співпраці державних органів влади та політичних сил в країні, розвиток національної економіки і культури, проблеми мовної ситуації та спроби спекулювання на цій основі, в тому числі і в регіональному аспекті, формування, діяльність, структуру, якість та наповненість українського інформаційного простору, як важливого впливового чинника підготовки електорату й захисту національних інтересів виборців.

    Всі ці питання широко висвітлені в збірнику у виступах наукового співробітника Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України Олександра Дергачова, першого заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Олександра Власюка, директора філіалу цього ж інституту в Ужгороді Світлани Мітряєвої, експертів філіалу Володимира Приходька, Віктора Бирковича, Івана Черленяка, Івана Вашкеби, Юрія Мансвєтова, Анжеліки Клайзнер, експертів регіонального філіалу НІСД в м. Львів Людмили Харченко та Уляни Ткачук, професора Ужгородського Національного університету Сергія Федаки, його колег, доцента Володимира Скоблика і старшого викладача Федора Шандора та інших учасників.

    Видання збірника здійснено за сприяння керівництва м.Ужгород і депутата Закарпатської обласної ради Віктора Бирковича.

    Електронний варіант збірника "Консолідація суспільства і відповідальність еліт в умовах виборчого процесу"
    "Круглий стіл" в Ужгороді: Консолідувати суспільство за столом переговорів, а не на барикадах...
    В Ужгороді говорили про регіональне самоврядування та стратегію розвитку Закарпаття
    "Словаччина, Польща та Україна: обмін досвідом з європейської інтеграції"
    "Політичні партії України за рік до парламентських виборів: регіональний вимір"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору