ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Енергозберігаюча програма "Рідний дім" презентована на Закарпатті

    16 мая 2024 четверг
    37 переглядів

    Генеральний директор ДП «Газ Тепло» НАК «Нафтогаз» Дмитро Бублик презентував в Закарпатській області програму «Рідний дім», яка передбачає переобладнання бюджетних установ, будинків та окремих квартир для енергозбереження.

    Споживачам встановлюватимуть економні двоконтурні газові котли для індивідуального опалення та гарячого водопостачання, перероблятимуть під них внутрішню мережу труб, а також утеплюватимуть вікна, що зберігає до 30% тепла, повідомляє ІА "Статус".

    Таке переобладнання дасть змогу тим, хто платив, приміром, 200 грн. за опалення та гаряче водопостачання, сплачувати приблизно стільки ж, але вже за гарантовано якісну послугу навіть після подорожчання газу, ціна якого навіть з 1 липня цього року може сягнути 130 доларів. Кошти на обладнання та за проведені роботи компанія пропонує громадянам брати у безвідсотковий кредит у них же, з виплатою протягом 60 місяців. Для малозабезпечених діятимуть окремі пільги. За словами Дмитра Бублика, у кожній квартирі чи будинку вартість переобладнання буде індивідуальною, залежно від площі, необхідності міняти також і стояки тощо, але в середньому однокімнатна квартира обійдеться в 7 тисяч гривень, двокімнатна – 8-9, трикімнатна 9-9,5 чотирикімнатна – 11 тис. грн.

    В Ужгороді проект сподіваються втілити протягом 3-4 років, вже створено спеціальну комісію, яка визначає першочергові завдання та об’єкти. Так, насамперед планують перевести на автономне опалення 23 об’єкти бюджетної сфери, 20 об’єктів акціонерних структур та близько 50 тисяч квадратних метрів індивідуального житла. Ще одна категорія, яка запланована на цей рік – 44 будинки, де вже більше 50% квартир мають індивідуальне опалення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кто может подсказать? Я живу в городе Сумы, надумал я ставить такую систему автономного отопления, собрал все документы, у представителя Нафтогаза в нашем городе спрашивал что все в силе по установке автономного отопления (АО), они говорили что да , когда я пришел собрав все документы , они говорят что новый премьер(Януковичь)эту програму приостановил до перевого сентября! Кто скажет как можно проверить достоверность этой информации. Мне кажется что тут что-то не то!? Тут какой то подвох! Спасибо тем кто ответит на мой e-mail.