ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Димитрій Сидор: "Якщо Ющенко хоче увійти в історію як демократ без визнання русинів – це неможливо!"

    27 апреля 2024 суббота
    98 переглядів

    «Русини Закарпаття з надією чекають реальних демократичних змін в Україні щодо визнання русинської національності. Русинські організації Закарпаття, зокрема Сойм Подкарпатських русинів, більшістю голосували за Ющенка, хоча я особисто – ні, з надією, що він стане кращим, ніж Кравчук і Кучма, які порушували права русинів. Якщо він хоче увійти в історію як демократ, то без визнання русинської національності це неможливо», – заявив 22 травня "ЗІКу" голова асоціації «Сойм Подкарпатских русинів», протоієрей Димитрій Сидор.

    Настоятель Ужгородського православного собору ім.Кирила і Мефодія о.Димитрій Сидор.
    Настоятель Ужгородського православного собору ім.Кирила і Мефодія о.Димитрій Сидор.

    Д.Сидор також додав, що 7 червня відбудеться телеконференція між Києвом і Вашингтоном щодо питання прав і свобод русинів в Україні. «Русини наперед домовились, що не збираються дуже критикувати Україну, а навпаки – поділяться досвідом з американськими русинами як безболісно добитися своїх прав, не закликаючи до революції, – зазначив Сидор. – Як відомо, під час поїздки до США Віктор Ющенко пообіцяв тамтешнім русинам визнати русинів в Україні».

    Водночас Димитрій Сидор заявив, що «у випадку, якщо в Україні піднялася б хвиля гонінь на канонічну церкву, то закарпатським русинам є куди повертатись – до сербської церкви, але не до віртуальної автокефалії".

    «До 1945 року подкарпатські русини належали до церкви сербського патріархату. Тоді перейшли до руської церкви. І знову можуть до неї повернутися», – зазначив о.Сидор.
    Димитрий Сидор: "К федерализации Украины мы готовы давно"
    Димитрій Сидор має власні "рецепти" розв’язання соціально-економічних проблем обласного центру Закарпаття
    Закарпатье отделится от Украины?
    Ужгород: Конференция русинов решила обратиться в ООН об официальном признании геноцида русинов в период первой мировой войны

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пустословство від манії переслідування! про які переслідування мріє Сидор????? Я розумію, що в разі вигаданих міфів про якісь переслідування, він набув би собі піку слави, тому він і надалі буде провокувати всіх кого не лінь. На сьогоднішній день у президента є нагальніші, економічні проблеми в країні. Раджу кільком десяткам осіб які вважають себе Русинами, сворити для начала громадську організацію русинів і проводити пізнавально-розяснювальну роботу про себе, про ваше існування поза закарпаттям і нездогадуються, зате Вашингтонський Закарпатець вас буде вчити як боротись з президентом..... і знов сидор переводить все в полідично, грязну плоскість. І всі як отара слідують за ним. Наснаги

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чудило, після того як обіс..ралось на виборах незнає як себе проявити щоб за нього не забували, так вирішив по прикладу Вітренчихи мутити якісь переслідування Русинів. Маразм. Одним словом, ЧОРТ у рясі!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ніяк генерала не отримає!!!
    Янукович програв, мер він на 2 відсотки, серйозних релігійних конфліктів немає. Ось так полковником і на пенсію піде... Шкода. Закарпаття мало б ще одного генерала. В СБУ, МВС, податковій - були (чи є). А в КГБ зась...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Странно. Во времена оные, в СССР-е, евреи были, а "еврейского вопроса" не было. В до слез независимой Украине, "русинский вопрос" есть, а русинов (если верить Госкомстатистике)-нет...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Емілові та іншим безейменним: Русини як народ признала ЕУ,русини живуть у Венгрії,Словаччині,Румунії,Сербії,США,Канаді.Є це всім відомий факт.Якщо Україна демократична держава то мусить признати це також як факт,з усіма витікаючими з цього факту наслідками.А твердити що"это не может быть,потому-что этого не может быть никогда"просто смішно.Ну а вам Еміли та різні безейменні - ви або"прийшлякы",або івани що забули своє коріння.Ну а "потурчений гірший за турка"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну хочуть люди бути русинами - най будуть ними!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русины были,есть и будут- это древний,вечный и мудрый народ.
    А всякие помаранчевые "дерьмократы"- явление временное, окраинское.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дочого тут помаранчеві???? Якщо всі русини такі як вище наведені????, то хай ви краще баранів пасете ніж розсіюєте якісь чвари, бо я і всі інші не русини. Ви як голодні вже кидаєтесь на всіх!!!! Так ви ще і пропагандуєте якусь шовіністичну Російську ідею! В такому "якісному" складі по крайній мірі я вас ніколи невизнаю, і вжитті не чув про русинів закордоном, краще про вашу історію базікайте для необізнаних

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    От рускіє в коментарах. Зараз із моніторів говно потече...

    Що мішало в 1989 році при переписі населення писати в графу національність "русин". Прохання при відповіді НЕ брехати! Мій батько приймав участь у переписі як керівник місцевої групи "переписувачів". Я мав досуп до інструкцій. Там чітко було зазначено, що в цю графу людина вписує те, ЩО ХОЧЕ.
    Також цікаво, чому цей же шанс не використано при переписі 2000(?) року?

    І взагалі, доки в так званий русинський народ записують насильно всіх жителів Закарпаття, посилаючись на їх не знання чи свідомість - русинська проблема і надалі залишатиметься в політичній площині.
    Чистокровному русину lashkun-у. Русини Угорщині,
    (Венгрії),Словаччині,Румунії,Сербії,США,Канаді розвивають свою культуру. Політичних лозунгів від них не чути. Чим не приклад для наслідування.

    Я живу в Закарпатті все своє життя, моя родина з боку батька тут живе вже четверте покоління, з боку матері - корінні жителі. Русином себе не відчуваю. Я українець. І що далі???

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Что же вы такие неискренние, господа? С чего вдруг на Сидора накинулись? В статье ведь ничего плохого и против украинского нет. Интересны ваши советы, что надо делать нам и чем заниматься, но давайте советы самим себе, мы уж как нибудь сами, без сопливых. Аноним, нет ничего плохого в том, что вы украинец и не о вас речь. Вы никого не интересуете, вас никто не трогал, вам никто не угрожал. Статья вас вообще никаким образом не касается - речь о русинах, автохтонном населении Подкарпатской Руси, большинства. Если вы хотите показать свою умность и крутость, то это можно сделать в любой другой теме о проблемах Украины и совсем не объязательно ждать появления темы о нас. Можете утвердится и дома, обругав свою жену - это, кстати, касается всех 'желающих помочь'. Одна мукачевка поёт:' Пошли его на...' так и идите, тем более, что этот форум служит вам только для демонстрации лояльности своим хозяевам, в большинстве своём забывшим о своём происхождении или продавшимся за блага. Сделали себе маленький кружок высмеивателей русин - на плитах потом напишите своих:'Боролся против прав русин до конца дней своих'. Надеюсь, что Сидор не пошутил по поводу сербской церкви, надо к ней возвращаться и побыстрее - произойдёт выделение из общего колхоза на духовном уровне, а там и до материального рукой подать.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ""... мірі я вас ніколи невизнаю, і вжитті не чув про русинів ..." (с)
    Не представляю, что станут делать русины, если их и в самом деле Эмил возьмет и не признает? Ни за какие коврижки...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Де ця більшість???
    І яке право маєш ти робити заяви від їх імені???
    Вже дістали ці совки! Русини є той, хто в переписі населення вказав свою національність "русин". Так скільки їх є???
    Я в переписі вказав "українець". Не існує обставин, за яких я вкажу "рускій" чи "русин". Хоча володію українською (рідна), російською (більш менш), угорською (вільно), русинською (не відношу це до мов, але розумію, із закарпатцями місцевою говіркою спілкуюся від В. Березнянських до Рахівських, і багатотомний словник Дзензелівського вивчав).

    Так кого ти хочеш вчити??? Що ти, дорогий, про тему спілкування знаєш? Які хазяї? Хто проти русинів бореться? Брєд.
    Чітко задані проблеми:
    1. Перепис.
    2. Напрямок розвитку (політика - культура)
    Все. Не можеш аргументувати свою позицію, не шукай ворогів у тих, хто тобі заперечує. Це по совєцьки. В Європі так не прийнято. Тиж не азіат?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В то время когда iмперськi сили Москви в блоцi зi свiтовими силами зла принимают Постановление Госкомстата РФ от 02.09.2002 г. № 171 где в "Алфавитном перечне нециональностей и языков" нагло вносят графу "русины", при переписи в Украине в 2001 г. в листе перечне национальностей графа "русины" отсутствовала. Мол, поздно кинулись, материалы уже отпечатаны. Переписчикам рекомендовали всех назвавшихся русинами относить к графе "другие".
    Перепись в Подкарпатской Руси в 1921 г. показала, что из общего количества населения края в 604,5 тыс. человек русинами себя идентифицировали 62% населения и, соответственно, уркраинцами-менее 1 %. В 2001 г. извели кучу гривен чтобы насчитать всего 10 700 русинов, около 1% (от общего количества жителей 1 258 000 человнек). Коренное общенационально большинство, автохтоны региона-русины, оказались в положении бесправного меньшинства на своей этнической территории. Вся эта грустная история наводит на определенные подозрения-перепись на Украине 2001 г-явная фальсификация...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановний о. Димитрій , ународа залишилась віра тільки у Бога, не гнівіть Бога, не компроментуйте православну церкву, а йдіть у політику.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановного Русина добряче обіжають!!!! Якщо слідкувати вашій логіці то у закарпатті одні русини, які самі і сфальсифікували перепис! Лукавиш!!! Живіть собі, але навіщо явною провокацією займатись? Сидор це клоун, який адаптується до люби умов! Ну отримаєте ви свій статус, і що?? Всі будете репетувати - ось воно щасття!!! Вам скучно жити?! даремно я звернув на вас увагу

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним, вы и боретесь против русин. Своим неприятием, отрицательным отношением, высмеиванием. Я рад за ваши лингвистические познания - они говорят о развитой личности, образованной, культурной, ставящей принципы справедливости, гуманности и простого приличия во главу угла при общении. Подкупает ваша смелость при переписи, но всё же это не даёт вам право утверждать о справедливости этой самой переписи. Точнее будет сказать не сколько записалось русинами, а скольким позволили записаться оными. Это хорошо, что вы украинец , как было бы так же хорошо, если бы вы были русским или венгром - русины терпимы ко всем и никогда не лезут в чужой огород. Интересней, кто ваши родители и их родители. Если тоже украинцы, то прекрасно, если русины, то тоже не страшно - история знает много случаев, когда люди чувствовали себя другими и меняли национальность в документах. И это можно понять. Как-то евреи записывались кем угодно и жили спокойно, потом 'кто угодно' записывались евреями и уезжали на Запад - ничто не ново. В конце концов люди сейчас даже пол меняют, что тут уже о национальности говорить - во многих странах проституция легализована. Проблема в другом. В этой конкретной статье Сидор не говорил ничего плохого о вас лично или об Украине. Мы тоже не спешили комментировать, так как статья особых комментариев не требует. В ней нет призывов, споров, какой-то остроты - наоборот, Сидор сказал, что мы будет успокаивать американцев как нам хорошо и как мы мирно боремся за свои права. Что комментировать? Ругать Сидора за мягкотелость? Вы начали эту мразь на форуме. По какой причине? Что вам позволяет опускаться до неприличия при упоминании об русинах? Вопросы, отвечать на которые мне не интересно, да и ваши ответы мне неинтересны тоже. Они должны буть интересными только для вас самих.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читаючи Ваші коментарі.розумію що про Вас забули І ви вирішили про себе нагадати.А не зробіть за допомогою різних спецслужб нову Югославію!Священику хочу нагадати про христианську духовність.Як його особисто поважають люди,ми побачили на виборах мера УжгородаЛюдям потрібна ВІРА в БОГА,а не в Сидора.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще раз повторююся. У 1989 році та 2000 якомусь там КАТЕГОРИЧНО не було необхідності щось утаювати чи з меркантильних міркувань вписувати себе, скажімо, китайцем.
    Щодо імперських сил і тому подібних речей. Гляну завтра бланк перепису 1989 року. Мені здається, що національність вписувалася. А не вибиралася з реєстру, чи тому подібного.
    Щодо Сидора. Читати потрібно не маячню ним написану саме зараз, під цей момент. А все. з 1990 року. Цей, так званий пастор чужих душ, витягує із сутани будь яку політичну тему, яка дасть йому змогу черговий раз попіаритись. Ну який із нього теоретик конституційного права, щоб виступати з АНАЛІЗОМ ситуації по федералізації країни???
    Не заперечую право на висловлення своєї власної думки будь ким. Однак є МОРАЛЬНА та ЕТИЧНА сторона цього питання. Розумію, що для Сидора, це пустий звук. Однак, погодьтеся, що авторитетна в певній галузі людина повинна зважати на свої вислови, щоб висловивши свою думку по певному спірному питанню (в якій спеціалістом не є) не нав*язувати її своїм авторитетом. Сидор використовує вірників своєї парафії як СТАДО баранів, нав*язуючи свою думку, користуючись релігійними потребами прихожан (політичні промови на замість проповіді). Точно знаю, що більшість православних св*ящеників не в захваті від Сидора саме з цих причин.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжнику:
    Економно використовуй ресурс клавіатури!!!
    Просто напиши: "Аргументів немає. Сліпо вірю Сидору. Амінь, слава КПСС! (нужное подчеркнуть)".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним, по поводу слепой веры в Сидора - это не ко мне. Зачем писать для публики, вы ведь знаете, что слепо я не верю ни Сидору, ни кому либо другому. Я вообще греко-католик и поддерживаю Сидора только в вопросах возрождения нашего народа, а быть православным это его законное право свободного выбора. КПСС я ненавидел всегда и НИКОГДА не скрывал этого и вам не стоит начинать со мной эту тему. Из-за своей 'любви' к партии, которая отобрала у моей семьи всё нажитое честным трудом, я чуть не остался без диплома. Здесь разговор не об этом, а об вашем отношении к именно русинам - не к венграм, даже не к русским, которых модно ненавидеть, - а именно к русинам. Если б не вы, то эта тема просто ушла бы без комментариев, так как комментировать здесь - и в статье, и на этом форуме - нечего. Статья-то проукраинская по сути, а преследования упоминались конфессионные - внутрицерковные разборки. Так с чего вы крик подняли? Лично Сидора вам 'опускать' незачем, так как не конкурент он никому в политике, остаётся ваша нелюбовь к нам - русинам (мы не злопамятны и в будущем об этом забудем). Почему? И эта настойчивость в вопросах, на которые был дан ответ здесь же давным давно в комментариях к другим статьям - возвращаться к этому никто не будет....Аноним, живите проще, дышите глубже, радуйтесь жизни и дайте радоваться другим. Ни одного украинца никто не будет заставлять быть русином, всегда будут уважаться права других людей вне зависимости от их национальности - так и вы уважайте. Представляете, на ваших глазах может произойти невероятное пробуждение списанного народа - вам бы радоваться такой исторической удаче, а вы почему-то только ругаетесь. Так кто ваши предки по национальности? Для интереса:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не думаю що ця перепалка іде на користь.ЗустрІньтесь та аргументовано поспілкуйтесь не бажано в БОЖОМУ ХРАМІ і без порад духовників.Господь БОГ для всіх один.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Радо, тут немає ніякої перепалки. Не знаю, чому Анонім так накинувся на Сидора, сказано жеж:'Русини наперед домовились, що не збираються дуже критикувати Україну, а навпаки – поділяться досвідом з американськими русинами як безболісно добитися своїх прав, не закликаючи до революції, – зазначив Сидор. – Як відомо, під час поїздки до США Віктор Ющенко пообіцяв тамтешнім русинам визнати русинів в Україні'. Схоже, що Сидор для деяких як червона тряпка - хосну з цього ніякого, згоден, але це вже питання до Аноніма і його співслуживців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Аноним, живите проще, дышите глубже, радуйтесь жизни и дайте радоваться другим."

    Це і роблю.

    "...а вы почему-то только ругаетесь."
    Конкретно. З цитатами. Ніяк не розумію, де я тут "ругаюсь". Хоч одне "ругатєльноє" слово.

    Так кто ваши предки по национальности? Для интереса:)

    Українці 7 , угорці 1.

    "...співслуживців." Хотіло бути однодумців?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Неа, хотело быть 'сотрудников':) Вы уж извините. А ругаться не обязательно матом, какая разница, как проявляются определённые реакции на раздражитель. Не надо на меня сердится, я не против вас, Аноним, я за русин.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    пане Сидоре, Вам пора визначитись - чи бути в Церкві. чи в тій Грязній політиці - інакше станете (а можливо і вже ним є)- ПОСМІХОВИСЬКОМ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Петр Иванов
    23.05.06 (08:03)
    «Русины были,есть и будут- это древний,вечный и мудрый народ. А всякие помаранчевые "дерьмократы"- явление временное, окраинское.»
    А це випадково не той Іванов (Борисом звався) що в тепломережах працював замом.. «воду мутив».. і хотів зайняти місце директора? – поперли його як паршивого пса... От пройдисвіт!..вже і тут об’явився.. регіонщик мля.. так він ніякий і не русин, а «русский парень из Донбаса»..
    Що, примазався?! З нього такий русин як із ШУФРИКА кримський татарин! :-))))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хлопці, ну кому ще не відомо, що Сидор провокатор? В усіх смислах - від спецслужбівського до побутового. Він провокує, а ви ведетеся... Ну хай побесідує тут "тихо сам з собою, лівою рукою" під різними ніками і різними "нарєчіями", видохнеться і вляжеться. Розумію всіх, кого він витяг на емоції - тема важлива, тому сам раніше на таке вівся. Толку від такої перепалки - тільки для Сидора і "братських" Росії та Московської церкви...А конкретно до Сидора: ти як смуту на крові якусь на Закарпатті "замісиш", першим шукатимуть, клоуне, тебе. Гірко тобі тоді віділлються твої 30 срібляників. Але то сценарій майже фантастичний: народ наш мудрий, і на виборах вже вказав цьому попові Гапонові його справжнє місце...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    останні два коментарі - це висновок перепалки вищенаведеної!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "...в разі ...є нагальніші..Наснаги.. зась...провокує, а ви ведетеся..." (с)
    Закономерно, что поголовно все оппонеты русин зеленеют и переходят в режим брызгания слюной пишут с галицким придыхом. Так же, кстати, как и при обсуждении в ВС Украины вопроса об автономии региона (от дисков из стенограмами депутатов полки ломятся)лился исключительно галицкий прононс...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжник
    Ви сильно здивуєтесь, однак мій родич був одним із засновників "русинськоого руху" 1990 років. В ті часи, коли ми мали нагоду, доволі довго спілкувалися із ним на предмет русинів. Слід додати, що ця людина вельми інтелигентна і стояла в опозиції до того крила, що зараз робить із проблеми русинів велику політику, НІЯК не турбуючись про самих русинів.
    Моя позиція доволі зрозуміла. Розвивайте культуру та працюйте із тими, хто за власним переконанням може ідентифікувати себе як русин. НЕ ловіть рибку у мутній воді. Русинів кидають. НЕ вірю, що русини як народність чи народ (Сам чорт запутається в цих Сталінських визначеннях :-)))) самовизначаться за умови надання автономії (читай посад босам), визнання в якомусь реєстрі. Є нестерпне бажання окремих осіб використати русинів і отримати ПОЛІТИЧНІ девіденти.
    P.S. Із наведених раніше країн вкажіть конкретно, в яких із них русини піднімають політичні питання. Зокрема цікавить Словакія.
    P.S.S. Рецепт (нездіснений, у зв*язку із надуманістю проблеми) приходу до влади русинів у 2011 році:
    1. Реєстрація політичної партії "Русини". (Назву змінити уряд не зможе див. законодавство.)
    2. Отримати 80-90% голосів на виборах до всіх місцевих рад Закарпатської області. (Русини ж проголосують за "своїх", їх багато. Див приклад угорських партій на виборах 2006 року).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сидор нормальний господар,таку церкву побудував!А якщо він був би мером Ужгорода булаб і тепла вода та не булоб такегрязне та заросше місто.Місто дійсно перетворилось на смітник,що не бачите.Сидор бореться за правду.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тут хтось згадував за 21 рік. У мене є книжка з того часу, одна з перших серйозних робіт про Підкарпатську Русь. Ось що там пишуть на стор 99: Zdější ruština vlivem přílišného výsunu na západ odkláněla se od velkoruštiny a podléhala sousedním a přibuzným jazykům, na západě slovenčině a na sv. ukrajinkému. Podkarpatoruština je nesporně jednou z větví mohutného ruského kměne, ale více se podobá maloruštině čili ukrajinštině než vlastnímu velkoruskému jazyku. Je to zkrátka jeden z maloruských dialektů a to rázu severnějšího, volyňského (ne jižního při Černém moři). Dr. Karel Matoušek. Podkarpatská Rus (všeobecný zeměpis se zvláštním zřetelem k životu lidu). Praha, 1924. Вже тоді Чехи, хоч і сприймали Русинів як народ, але не відрізняли його від українського народу.
    Той, хто по-русинськи тут політиканить, робить те саме, що Партія Регіонів на Сході - спекулює з російською мовою, антинатівськими лозунгами і так далі. Зона мафії і кремлівського контролю на зразок Донбасу чи ПМР - це мрія Сидора і йому подібних.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Zdejsi rustina vlivem prilisneho vysunu na zapad odklanela se od velkorustiny a podlehala sousednim a pribuznym jazykum, na zapade slovencine a na sv. ukrajinkemu. Podkarpatorustina je nesporne jednou z vetvi mohutneho ruskeho kmene, ale vice se podoba malorustine cili ukrajinstine nez vlastnimu velkoruskemu jazyku. Je to zkratka jeden z maloruskych dialektu a to razu severnejsiho, volynskeho (ne jizniho pri Cernem mori). Dr. Karel Matousek. Podkarpatska Rus (vseobecnz zemepis se zvlastnim zretelem k zivotu lidu). Praha, 1924.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатцю.
    24.05.06 (12:22)

    А щирий та свідомий окраїнець спекулює з вступом в НАТО,говорить на київсько-канівському діалекті,любить і шанує пасічника,ненавидить Росію,зеленіє коли чує про русинів,а т.д.Коротше кажучи - не з'їм,та хоч понадкусую.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    С 1 июля цена на российский газ для потребителей Украины вырастут со $110 до $130 за тысячу кубометров (без НДС и транспортных расходов).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так не було там ніякої конфронтації.
    Ви НІЧОГО не зрозуміли.
    На жодне КОНКРЕТНЕ питання я відповіді не отримав. Але, біс із ним. Я категоричний противник використання русинів як розмінної монети в брудній політичній грі різних там Сидорів.
    Ніяк не розумію, що дасть політичне "визнання" русинів окремим народом? Що? Збільшиться його кількість? Розвинеться його культура? Люди АВТОМАТИЧНО почнуть самоідентифікувати себе як русини??? Та цього ніколи не буде!!!
    І навіщо це??? В конституційному праві більшості країн відсутній розподіл прав та обов*язків жителів в залежності від національності. Більше того, запис національність ВИЛУЧЕНО у документах, що ідентифікують особу. Дискримінація по національній ознаці прямо заборонена законодавством. Отже, тут переваг - ніяких. Захист, як національної меншини - про це навіть смішно говорити, з огляду на чисельність істинних русинів, а не записаних такими без їх відома.
    Єдиний шлях це розвиток культури. Однак він потребує колосальних зусиль і роботи. Сидорам він не потрібен, більше того, вони на це не здатні. Результат такої роботи буде помітний у 20XY році, коли при черговому переписі населення 1 000 000 осіб самоідентифікує себе як русини. Сидори стільки не живуть. Звідси висновок. Дайте спокій політиці. Розвивайте культуру.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "...не відрізняли його від українського народу..." (с)
    Авжеж. На днях двое в электричке "Львов - Тернополь - Лановцы" в розмові про русинів также прийшли до висновку, що вони "галузка на могутньому українському конарі"...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Священикам місце в церкві, державним діячам в державному правлінні, політикам в політиці,домогосподарці в домі і.т.д
    .......Одна тільки поява Сидора в політиці викликає огиду, а те що його прихожани показали свою любов до нього під час виборів....напевно таки говорить де його місце (цікаво що після цього всього до нього і прихожани не захотять ходити)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анна, в продолжение к Вашему ряду можно дописать, что уголовники должны сидеть в тюрьме, а кухарки на кухне. Всё правильно, но в теперешней Украине часто происходит иначе и многим нужно осваивать 'смежные' специальности и заниматься не своим делом, чтобы добиться чего-то родного сердцу. Вешать ярлыки и осуждать других легко - значительно тяжелее попытаться понять, помочь, поделиться, просто искренне улыбнуться другому человеку. Любовь и понимание против осуждения и отрицания. Нет ничего плохого в том, что человек беспокоится о судьбе своего народа, а Ваши интерпретации его действий, понимание его стремлений могут быть ошибочными.
    Аноним, Вы тоже не поверите, как я рад Вашему последнему комментарию. Предыдущие были направлены на конфронтацию, подавление воображаемого противника, который должен был быть повержен или обречён на попытки повергнуть Вас. То, о чём я говорю не направлено против украинцев и здесь я солидарен с Сидором, так как тоже считаю, что демократия не может быть только для украинцев, но для Украины всей. И Вы первыми должны бороться за справедливость и равноправие ради своих детей. Уверен, что Ваш родственник понимает, что оппозиция это не отрицание, но попытка коррекции, попытка перенаправления нездоровых тенденций на правильные потоки. Вы сами признали русин - то же должна сделать власть. И извиниться за противодействие.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/369/32908 ·

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Без официального признания никакой культуры в далёкой перспективе не предвидится. Не будет с кем культуру поднимать - государство взяло жёсткий курс на украинизацию и сложа руки не сидит. Вы лично ничего не теряете, по справедливости признав нас народом, и не говорите о нескольких тысячах русин - нас значительно больше. Вы говорите о попытках некоторых людей придти к власти, но на самом деле очень много русин и сейчас у власти. Они пришли к власти не просто так и за ними стоят определённые силы, поэтому думаю, что они останутся у власти и потом, просто вовремя вспомнят о своём русинстве - и всё. Поэтому обвинения Ваши в каких-то корыстных целях 'политического' русинства немного наивны - никто ведь революцию делать не собирается:) Возможно, политическая картина немного и изменится после признания (здесь важно как признание будет добыто), но несущественно. Понимаете, люди всё более ревниво смотрят на Чехию и Словакию. Когда то мы были одной страной и сейчас наши бывшие соотечественники живут в ЕС значительно лучше нас, при том, что трудолюбия русинам не занимать. Почему? Как бы в какой то момент теперешняя местная власть не захотела вместо поездок с поклоном в Киев получить места в Европарламенте и ездить в другом статусе в другую сторону:)) Руководство Черногории скоро так и будет ездить:) Шутка.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://www.ua-reporter.com/news/16922/. Видите, самая большая нацменьшина в Подкарпатской Руси, достойная упоминания учёных мужей, это венгры:) А Вы говорите культуру развивать:) У государства даже для самой большой нацменшини родины русин - венгров - денег нет, а Вы о коренном меньшинстве беспокоитесь:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

    Дорогие , во Христе Иисусе, братья и сестры !

    В эти радостные праздничные дни сообщаем вам о начале интернет-референдума "О воссоединении Малороссии, Белоруссии и России"!
    Начался сбор подписей на
    www.malorossia.org .
    Просим вас поддержать наше начинание, присоединяйтесь!

    Полный текст обращения и подписная форма референдума тут
    http://www.malorossia.org/
    Сообщите о нашем деле вашим друзьям, дайте им адрес нашей страницы в интернете.
    Бог в помощь!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім,
    "Dr. Karel Matousek. Podkarpatska Rus (vseobecnz zemepis se zvlastnim zretelem k zivotu lidu). Praha, 1924."
    ::::
    Коли пан Dr. Karel Matousek писав, так в тих роках ся говорило о Чеськом языку Чехословацькуй нацii, и нe о Словацьком языку и Словацькуй нацii. Иштьи в рокох 1960-1970 в Чехословакii булшинство учебникув пре штудентув на Университетах боли написанны, лем на Чеськом языку, и не на Словацьком языку. И до року 1960 много учебникув хибiло пре серднi Словацькi школи написанны на Словацьком языку(эденадцятьручнi школи - типирiшнi гiмназii). Словацькый язык э омного ближше к Чеському языку, як э Русинськый язык к Украйинськiй мовi. Типирь в економицi Словакiя розвиваэ економику так добре, и в многих областях иштьи ай лiпше як Чехiя. Украйинiзатори Украйини мавуть таку ментальнусть, як русiфiкатори за батюшки Царя и русiфiкаторув-комунiстув СССР. Розвиток Русинського языка и культури у 700 000 - 900 000 аутохтонного жительства Пудкарпатя (Закарп. обл.), лем може посилити розвиток Украйини и ослоабити Восточно-Европейску Царьско-Тоталiтарну полiтичну традiцiю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Украйинiзатори Украйини мавуть таку ментальнусть, як русiфiкатори за батюшки Царя и русiфiкаторув-комунiстув СССР."Повністю погоджуюсь.Так само написв-би і я.