ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цьогоріч у тестовому експерименті візьмуть участь 1273 випускники шкіл Закарпаття

    04 июля 2024 четверг
    34 переглядів

    Цього року в українських школах проводиться пробне зовнішнє незалежне тестування випускників. Передбачається, що це дозволить підвищити об’єктивність оцінювання та знизити рівень корупції, але головна приманка - результати будуть зараховуватися як вступні іспити до вузів. Про це сьогодні на прес-конференції в Ужгороді повідомила заступник начальника управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова.

    За її словами розроблено систему, яка практично виключає зловживання у сфері оцінювання, зокрема друкуватися завдання будуть у Німеччині, в країну їх привезуть за два дні до іспитів, а в школах вони з’являться за день і будуть запаковані в спецпакети, які розрізатимуться прямо на іспиті. Жодних прізвищ вказувати не будуть, кожній роботі прямо під час тестування буде присвоєно код, за яким учні потім і зможуть дізнатися про свою оцінку на відповідному сайті, повідомляє "Закарпаття.інфо".

    Перевіряти роботи будуть у 9 регіональних центрах, зокрема роботи закарпатців - у Івано-Франківську.

    Також передбачено, що сам процес будуть відслідковувати спеціальні інструктори, громадські спостерігачі та журналісти. Всі бажаючі мають пройти акредитацію.

    Чи справді ця система дозволить уникнути негативних явищ і чи буде вона діяти в майбутньому побачимо через місяць, коли будуть оприлюднені результати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору