ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де ще є вільна земля, шукатимуть в Ужгороді

    26 квітня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    В Ужгороді проведуть інвентаризацію земель.

    Днями в Ужгородській міській раді відбулося засідання робочої групи, під час якого було доручено провести інвентаризацію земель міста та впорядкувати договори з особами, які встановлюють тимчасові споруди.

    Рішенням сесії від 19 грудня 2014 р. затверджено зміни до «Програми розвитку земельних відносин в м .Ужгород на 2013-2016 рр.». Цією Програмою передбачено фінансування на проведення інвентаризації земель у 2015 р.

    «Наразі немає повної інформації про те, у якій власності перебувають землі міста: приватній, комунальній або ж державній. Для цього проводиться інвентаризація земель. Відтак міська рада на основі матеріалів інвентаризації зможе зареєструвати за собою вільні земельні ділянки як комунальну власність. Це дозволить знати конкретно, де місцева земля є вільною і в подальшому робити стабільну реалізацію звернень громадян, зокрема заяв для надання землі учасникам АТО», – відзначив секретар міської ради Богдан Андріїв.

    Окрім того, фахівці розглянули питання на тепер не впорядкованих в місті терас, а також тимчасових споруд. Задля того, аби особи, які хочуть розмістити на літній період тимчасову терасу або ж малі архітектурні форми, змогли отримати законні зареєстровані договори, спеціалісти мають намір надавати землю комерційного використання в сервітутне користування – право користування чужою земельною ділянкою. Є пропозиція оформити платні сервітути, таким чином буде визначено оплату і людина отримуватиме договір сервітуту на руки. Положення або ж регуляторний акт про сервітутне користування землею має бути розроблений до літа поточного року.

    Газета "Ужгород"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору