ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Нелегальне" новосілля відбудеться завтра на Закарпатті

    16 июня 2024 воскресенье
    20 переглядів

    Сьогодні на на Вишнє-Нємєцкому прикордонному переході прикордонники Словаччини передадуть закарпатський стражам кордону 29 громадян Китаю, яких у понеділок було затримано на території сусідньої держави. Про це на зустрічі з представниками ЗМІ повідомив командир Чопського прикордонного загону Олег Вальків. За словами Олега Вальківа, лояльність словацького законодавства і відносно проста процедура отримання статусу біженця зробили Словаччину жаданою країною для штурму нелегалів з Ірану, Пакистану, Індії , Бангладеш. Решта ж шукачів “єврожиття” мандрують нелегальним манівцями до самого серця Європи – Німеччини, Франції і т.д. Зупинити цю навалу Україні самотужки неможливо. Тільки минулого року словацькою стороною було затримано і повернуто до України 5,5 тисяч нелегалів. Скільком вдалося “прорватися” далі на Захід – невідомо. Показово, що останнім часом почастішали випадки затримання не тільки нелегальних емігрантів країн Сходу, але й суттєво збільшився потік громадян країн колишнього Радянського Союзу. Зокрема, молдаван. Вони потрапляють і перебувають на території України на цілком законних підставах, накопичуючись в районі Перечина чи Великого Березного. Потім групами від 3 до 40 чоловік намагаються пробратися через кордон до Словаччини. Декому вдається....

    150 кілометрів кордону, який знаходиться у відомстві Чопського прикордонного закону, охороняють півтори тисячі прикордонників. Нині в загоні утримується 65 нелегальних мігрантів.

    Насамкінець О.Вальків повідомив, що завтра, 15 червня, буде відкрита 11-та прикордонна застава "Паладь-Комарівці" та приміщення для тимчасового утримання нелегальних мігрантів на територорії Чопського прикордонного загону.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору