ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Під’їхав джип, з нього вийшли люди і почали бити хлопців"... нові ПОДРОБИЦІ кривавої бійні на Драгобраті повідомили адвокати бійців

    26 квітня 2024 п'ятниця
    112 переглядів
    Опубліковане поліцією відео на 100% змонтовано

    Адвокат затриманих у Драгобратській справі стверджує, що на відео з резонансної бійки 10 січня, яке вчора оприлюднила Національна поліція, нема двох основних моментів, на цьому Влад Добош наголосив в ексклюзивному коментарі.

    «Відео, опубліковане поліцією, на 100% підтвердило: це нарізки конфлікту за участі бійців ПС, кадри змонтовані. Ми бачимо, як восьмеро людей п'ють, танцюють - знову ж таки, це компрометує заяву слідства про те, що конфлікт почався з того, що хлопці вдерлися в заклад о 5-й ранку і вимагали їжу від персоналу. Тут видно, що заходять хлопці в ресторан затемна, а потім, понад ранок, вже сутичка на вулиці. Ну й цікаво було побачити момент затримання хлопців, в результаті якого вони були сильно побиті... Чому на відео цього немає?», - питає Добош.



    Адвокат стверджує, що поліція активно ховає «місцевих жителів», які затримали бійців ПС методами нанесення тяжких тілесних пошкоджень.


    «Нехай їх покажуть - тоді суспільство буде мати відповіді на усі питання. Тим більше, що це відео є - в мережу ж виклали скріншоти з нього, де хлопці лежать побиті на снігу. Але там щось таке, чого суспільству не треба бачити. Тому маємо тільки ще одне підтвердження того, що справа замовна а слідство - ангажоване», - зазначив адвокат «правосекторівців».


    За його словами, на кадрах не всі хлопці беруть участь у бійці. Наприклад, «Бєс» стоїть осторонь, на другому фрагменті - намагається розтягати бійку. При цьому йому інкримінують ті ж діяння, що й іншим учасникам конфлікту - кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 296 ККУ.


    На думку захисника, опублікований відеоматеріал викликав ще більше запитань у суспільстві, замість того, аби відповісти на старі: що ж спричинило конфлікт на Драгобраті, хто зачинщик?


    «Я, як і всі, чекав побачити якісь криваві розбірки, а мені, зрештою, показали звичайну бійку в кабаку, яких щоночі по країні - сотні. Мені за практику доводилося бачити набагато жорсткіші бійки, після яких учасники конфлікту сплачували адміністративну відповідальність - і розходилися по домівках. Впевнений, що слідство відібрало найжорсткіші моменти з бійки - але по нарізці з відео видно, що тут нема за що інкримінувати хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Так, ми цю зброю бачимо, але вона використовується у бійці як предмет, яким наносять удари - на місці того пістолету міг би бути, наприклад, камінь. За цим відео я не бачу підстав інкримінувати хлопцям ту статтю, за якою їх звинувачують», - каже Добош.


    Також, сьогодні, 20 січня, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі адвокат Роман Бухтояров, адвокат бійця з позивним «Хорват», який є фігурантом справи про конфлікт на Драгобраті.


    «За правової точки зору поясню: хлопці поїхали на Різдво. На Драгобраті поселилися у сусідньому готелі. Не було світла на Драгобраті. У «Хату Магната» хлопці зайшли поїсти, бо це був єдиний відкритий на той час готель. Мало того, що їх спровокували на ці події, їх побили.


    За версією слідства вони почали там щось робити. Їх спровокував охоронець. Він наніс перший удар. Далі почався конфлікт», – сказав Роман Бухтояров, адвокат бійця з позивним «Хорват».


    «Один із свідків події вів переписку у соцмережу, він відпочивав там із жінкою. За його словами, бійку спровокував охоронець. Під’їхав джип, з нього вийшли люди і почали бити хлопців», – додав він.


    «Вони абсолютно не фігурують у матеріалах справи. Вони виконали свою роботу, може вони діяли по вказівці певних людей», – зазначив адвокат.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Питання без відповідей - про що, ми ніколи не дізнаймося, що ж сталося, у кривавій бійці на Драгобраті (ФОТО)


    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ СКАНДАЛЬНЕ ВІДЕО кривавої бійні за участю бійців Правого сектору на Драгобраті (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости