ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зустріч Януковича з Гаваші нічим останньому не загрожує?

    03 июля 2024 среда
    22 переглядів

    "Зустрічі новопризначеного прем’єра з губернаторами цілком звичайна річ, я не бачу в них нічого надприродного. Щодо Закарпаття, то Олегові Гаваші, голові Закарпатської ОДА, вона нічим не загрожує", – сказав сьогодні політолог, голова Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, коментуючи повідомлення про початок зустрічей прем’єр-міністра Віктора Януковича з головами всіх облдержадміністрацій.На думку В.Пащенка, подібні кроки слід оцінювати з двох точок зору: офіційної і кулуарної. «Офіційна точка зору має більше спільного з реальністю, ніж друга, яка ґрунтується на побутово-пліткарському рівні. Мовляв, за цим стоїть боротьба прем’єра і Президента. Хоча і одне, і друге мають місце, – зазначив експерт в коментарі "ЗІКу". – Губернаторська вертикаль підпорядкована Кабміну. Це загальна практика, так само як і зустрічі прем’єра з головами адміністрацій. Я не бачу у них нічого надприроднього. Але у зв’язку з останніми політичними подіями, ці зустрічі мають і політичний підтекст. Щодо Закарпаття, я не думаю, що тут можуть бути зроблені серйозні кадрові зміни. По–перше, є більш проблемні області на Сході України, де ради висловили недовіру губернаторам. Однак подань на їхнє звільнення немає. Закарпаття у цьому рейтингу десь на 15 позиції.

    По-друге, Закарпаття є унікальною областю, де створена широка коаліція, до якої зокрема увійшли Партія регіонів, БЮТ та Наша Україна. Тому робити проблему з регіону, де в облраді є таке об’єднання, котре в принципі хоче Янукович – верх глупоти.

    По-третє, вважаю, на зустрічах буде стояти й особистий момент: хто чий. Однак, щодо Закарпаття, ясно, що Гаваші не буде губернатором Януковича, тому це питання, найімовірніше, обійдуть. Можливо, окремо вузько стоятиме тема підготовки Ужгорода до зими. За межі господарських питань розмова не вийде».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо вже Пащенко сказав,що Гаваші нічого не загрожуватиме, то це, мабуть, дійсно відповідає дійсності. Ось тільки цей політолог нещодавно пророкував Юлії Тимошенко крісло голови РНБО. А ще трохи раніше говорив про шанси Балоги стати віце-прем*єром, щодо можливості створення коаліції Нашої України з Партією Регіонів. Не розумію, а чого журналісти дісталися цього Пащенка. Підійдіть на вулиці до любого дядька Івана - він вам такий самий коментар дасть:)