ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні в Ужгороді мають визначитися, чи матиме Закарпаття за прапор російський триколор

    08 мая 2024 среда
    36 переглядів

    Сьогодні в Ужгороді відбудеться засідання експертної ради, яка має визначитись із варіантом прапору Закарпатської області. Як повідомив член ради, професор Ужгородського національного університету, історик Сергій Федака, експерти щодо прапору розділились навпіл: половина, яка лобіює інтереси русинів, вважає, що це має бути російський триколор, інші переконані, що природнім для Закарпаття є прапор синьо-жовтих кольорів, інформує ЗІК.

    Зі слів науковця, відповідно до історичних джерел, починаючи із 16 – 17 століття фіксується прапор із синьо-жовтими комбінаціями. А русинський «триколор» з’явився в 20 – 30 роках, як прапор одного із національно-культурних товариств ім. А.Духновича.

    Однак, ну думку професора, не виключено, що буде обрано таки триколор. Він також вважає, що обласна рада підтримає рішення експертів.

    Ухвалити рішення щодо прапору Закарпаття планується на черговому засіданні сесії облради, яке має відбутися 17–19 березня.

    ***

    Наразі Закарпаття залишається єдиною областю, у якої немає свого стягу. У зв’язку з цим восени минулого року облрада оголосила конкурс на найкращий проект прапора області. Наразі є два найбільш обговорювані варіанти прапора: синьо-жовтий та «російський» триколірний.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Боже - ну який російський триколор?Редакція - ви бачили той прапор?Та він коло російського і не ночовав.Лиш нагнітаєте ажіотаж.Тай Федака туда-же.

    http://www.pudkarpatskarus.eu/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так, це москальський триколор. І у чехів - москальський, і у словаків, і в сербів, і в словенів. Всі, геть всі позичились у Расєї. І французи також в них кольори взяли. Та шо казати - Тайланд у москалів ідею триколора вкрав.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    де, у галибу, руськый триколор???!!!Русины фурт мали жовто-СИНЮ ( не блакитну) фану! видит ми ся ож йсе вшитко мацкальсько-украінські сважання! доста было!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    доста ся вадити! провокатори паскудні