ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Допоможіть дітям Закарпаття, хворим на цукровий діабет!

    21 мая 2024 вторник
    43 переглядів

    Нещодавно створений на Закарпатті благодійний фонд "Стевія" роздав подарунки та допомогу своїм підопічним в Ужгороді. Це єдиний фонд в області, який опікується дітьми, хворими на цукровий діабет. Від цієї недуги в гірському краї потерпають 164 дитини, з них 11 — в Ужгороді.Як розповіла голова фонду Олена Бутакова (мама дівчинки-першокласниці, на все життя залежної від інсуліну), нещодавно було прийнято рішення об'єднати зусилля для дітей всього Закарпаття, а не лише обласного центру. «Стевія» має на меті згуртувати батьків і діток-діабетиків, аби спільно вирішувати їхні проблеми.

    Олена Бутакова розповідає, що хвороба їхню сім'ю застала несподівано і повністю змінила стиль життя. Відтепер дочка потребує уколів інсуліну 4 рази на добу, харчування складається із відміряних по грамах продуктів, а найменші дитячі переживання викликають небезпечні коливання рівня цукру в крові.

    Батьки не скаржаться на медичну допомогу. Навпаки, другою людиною після Всевишнього називають для своїх діток обласного ендокринолога — лікаря із 30-річним стажем Любов Довганич. Висловлюють також щиру подяку головному лікарю Ужгородської міської дитячої лікарні Оксані Передрій та міському ендокринологові Світлані Шевері. Проте зусиль медиків не завжди достатньо. У кращих традиціях бюджету розписані лікарями видатки міською казною «урізано» із необхідних 90 до 48 тисяч гривень. Відповідно не вистачає апаратів для контролю рівня цукру в крові, тест-смужок, шприц-ручок, голок. Багато сімей залишаються із проблемою наодинці. Один раз на рік дитина-діабетик отримує путівку до санаторію. Однак у разі безробіття батьків цієї можливості їй не використати. Це особливо болісно б'є по хворих дітках із сіл.

    Тому й вирішено створити спеціалізований благодійний фонд, щоб допомагати хворим не лише ліками, а й необхідними вітамінними комплексами, противірусними засобами. Планується також створити реабілітаційний центр, школу цукрового діабету для підтримки і навчання дітей та батьків.

    Фонд «Стевія» висловлює вдячність своїм першим добродійникам — магазинові «Дастор», кредитній спілці «Мрія», компанії «Альфа-Нафта», магазинові-складу «Вибір», компанії «Кім Вест», Юрію Белякову (міськорганізація Партії регіонів), Алісі Дроботі (приватний нотаріус), ресторану «Грант». А всіх небайдужих закарпатців просить допомогти малюкам.



    Адреса благодійного фонду «Стевія»: м.Ужгород, Студентська набережна, 8. Р/р 26003301001201 у «ВАТ ВТБ Банк» м. Ужгород, МФО 312787 код ЄДРПОУ 34835287.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору