ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Батько" Конституції України Михайло Сирота: справжню кризу чекайте після 30 вересня

    03 мая 2024 пятница
    35 переглядів

    "Я переконаний, що робота парламенту 6-го скликання проходитиме у значно важчій ситуації. Бо ті причини, які призвели до розвалу Верховної Ради 5-го скликання, не лише не зникнуть; вони не сформульовані і навіть не названі. Справжня криза відбудеться після 30 вересня. Це будуть великі потрясіння", – зазначив 2 вересня на прес-конференції в Івано-Франківську лідер "Трудового Союзу" Михайло Сирота. Батько української Конституції Михайло Сирота бачить розвиток післявиборчого періоду в Україні таким: «Якщо створиться широка коаліція, а на 60% вона буде створена, на кінець 2008 року будуть вибори до місцевих рад. Якщо не вийде широкої коаліції, у 2008 році ми матимемо вибори до парламенту і президента».

    «І все ж, хто створить більшість у наступному парламенті?» – запитували представники ЗМІ. «Якщо коаліція на чолі з Партією регіонів – знову буде війна», – стверджував Михайло Сирота. Він переконаний: «Різниці між Партією регіонів, БЮТ і БНУНС немає; усі вони підконтрольні крупному капіталу». Мовляв, «Чим Клюєв, Колесников, чи Ахметоав відрізняються від Фельдмана чи Губського? Це простий люд лякають, що «бандюки ідуть зі Сходу», а ті хапаються за серце. Східняків лякають «бандерівцями» і ті хапаються за серце…».

    За словами Михайла Сироти, «політичні сили не мають ідеології, не мають стратегії розвитку держави». До того ж «Наша Україна» «знищує правоцентристську ідеологію, а Партія регіонів знищує соціал-демократичну ідеологію».

    На запитання журналістів, чи легітимною буде Верховна Рада 4 вересня, з погляду чинної Конституції України, Михайло Сирота заявив: «То було грубе порушення; вони (укази. – ЗІК.) не опротестовані в Конституційному Суді. Я вважаю ці укази Президента неконституційними. Але як законослухняний громадянин знаю, що Укази Президента треба виконувати. На мій погляд Верховна Рада є. Це безперервний процес. У разі, не дай Боже, надзвичайної ситуації – хто прийматиме рішення?».

    Михайло Сирота говорив про те, що «90% усіх проблем в Україні ініційовані зовнішнім фактором, що «усі ресурси України використовуються зовнішніми силами», а «еліта не може згуртувати націю, бо її (еліти. – ЗІК) нема.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Батьку", та признайся нарештi, що у ту конституцiйну нiч половина з депутатiв були пяними. Або поясни, що як можна було написати стiльки противоречивих несинiтниць в Конституцii, в яких не може розiбратись навiть КС а не те що Я -простий русин.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як? Та ти Кусі признаний спеціаліст в галузі державного будівництва та конституційного права. І тут таке зізнання... Абідна слюшай. Мі так вєрілі...
    P.S. Я розумію, що за розкрутку цього сайту платять гроші, але не думав що стільки, раз вистачає на таку вбивчу траву...