ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Hі вода, ні повітря кордонів не знають...

    30 мая 2024 четверг
    27 переглядів

    Географічне розташування Закарпатського краю, що має спільний кордон з чотирма країнами, які стали членами Європейського Союзу, — Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею, зобов'язує нас ставитися особливо прискіпливо до проблем довкілля, адже ні вода, ні повітря не знають кордонів.

    Закарпаття є суб'єктом виконання положень міжнародних зобов'язань нашої держави в сфері охорони навколишнього природного середовища.

    Тому Закарпатська державна екологічна інспекція в області здійснює державний контроль за забрудненням навколишнього природного середовища внаслідок викидів та скидів шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань показників складу і властивостей, у тому числі забруднюючих речовин, та бере участь у здійсненні міжнародного співробітництва з питань, віднесених до її відання.

    Саме на виконання відповідної угоди між урядом України та урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах 30 серпня 2007 року відбувся спільний відбір проб води по контрольному створу Солотвино—Сігет. Того ж дня були відібрані проби води і в прикордонних контрольних створах: р.Тиса після впадання р. Вішеу в с.Ділове Тячівсь-кого району та р.Тиса у м.Тячів.

    А 4-5 вересня 2007 року в м. Дебрецен (Угорщина) відбувся спільний відбір проб води у контрольних створах р.Боржава (с.Бене), р.Тиса (с.Вилок), р.Тиса (м. Чоп) у рамках виконання угоди між урядом України та урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (м. Будапешт, 11 листопада 1997 року) та у відповідності до плану роботи групи українських та угорських експертів по охороні якості вод.

    Аналізи води здійснюються на базі лабораторій двох відповідних держав. За їх результатами буде дана оцінка якості прикордонних вод, повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору