ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Алею слави відкрили в закарпатській Іршаві

    02 мая 2024 четверг
    58 переглядів

    Ця небуденна подія відбулася минулої суботи завдяки сприянню і підтримці народного депутата України 5 скликання Олександра Кеменяша. Сама ідея, як то кажуть «витала в повітрі», бо Іршавщині насправді є ким і чим гордитися.

    Іван ПОПОВИЧ, один з організаторів заходу.
    Іван ПОПОВИЧ, один з організаторів заходу.

    Як зазначив один з організаторів заходу голова Іршавського районного осередку партії «Батьківщина» Іван Попович, видатних імен і в просвітницькій сфері, і в галузі культури та мистецтва у нас немало: Федір Потушняк, Петро Мейгеш, Адальберт Ерделі, Іван Фірцак - Кротон.... Серед сучасників відразу спадають на думку такі відомі співаки, як Іван Попович та Степан Гіга. їх імена і стали тими «першими ластівками», які поклали початок добрій справі.

    Народний артист України Іван Попович вважав за честь для себе особисто зняти покривало з перших плит новоствореної Алеї, які спроектував і виго овив заслужений скульптор України Михайло Белень. Не відступаючи від своїх традицій, Попович привітав земляків невеликим, але характерним, «поповичівським» запальним концертом, що відразу створило атмосферу свята і почуття значимості моменту. Тож вітальні вигуки на адресу самого співака, а також Олександра Кеменяш,а публіка підтримала гаряче і бурхливо трикратним «ура». БЮТівці подякували і представникам «Нашої України», за те, що вони своєю присутністю на площі підтримали організований ними захід.

    З коротким вітальним словом виступив мер Іршави Іван Палінчак.

    Розходилися всі присутні задоволені добрим початком.

    Марійка ПАЛІНЧАК, "Трембіта"
    Іван Попович: "Я не хочу бути повією в творчості!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору