ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Більше 1 мільйона гривень втратив бюджет через незаконні дії податківців закарпатської Сваляви

    25 июня 2024 вторник
    46 переглядів

    Прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання
    службовим становищем службовими особами Свалявської МДПІ, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ст.364 ч.2 КК України.

    За інформацією в.о. начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Івана Косея, за період своєї господарської діяльності Свалявське ТОВ „Імперіал” заборгувало перед місцевою податковою сплату податків та інших обов’язкових платежів до державного бюджету на загальну суму 1 127 180,70 грн., у зв’язку з чим, майно вказаного товариства було взято у податкову заставу.

    Згодом, Свалявським управлінням пенсійного фонду України було подано до господарського суду Закарпатської області заяву про визнання ТОВ "Імперіал” підприємством-банкрутом. Після цього в газеті "Урядовий кур’єр" було опубліковано оголошення про провадження у справі банкрутства ТОВ "Імперіал.

    Незважаючи на отриману інформацію про порушення процедури банкрутства ТОВ „Імперіал”, службові особи Свалявської МДПІ зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, діючи в інтересах третіх осіб, не подали у встановлений законом місячний термін заяви про кредиторські вимоги ні боржнику, а ні розпоряднику майна. Внаслідок чого, вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними, а зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

    В результаті, до бюджету не надійшли заборговані по обов’язкових платежах кошти в розмірі 1 127 180 грн., і можливість їх стягнення до бюджету, через такі злочинні дії службових осіб податкової інспекції, остаточно втрачена, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору