ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словаччина посилює контроль на кордоні із Закарпаттям

    23 июня 2024 воскресенье
    55 переглядів

    Словаччина на шляху до Шенгенської зони посилює контроль на кордоні з Україною. У ЄС існує побоювання, що нові країни-члени Шенгену не в змозі протидіяти потоку нелегальних мігрантів і терористів, зокрема через словацько-український кордон.

    31 грудня цього року дев’ять держав-членів ЄС приєднаються до Шенгенської угоди. Серед них три сусідки України: Словаччина, Польща та Угорщина.

    Насамперед це означає скасування прикордонного контролю між цими країнами, що дозволить власникам шенгенської візи переїздити між цими країнами без паспортного контролю.

    У країнах колишнього соціалістичного табору цю подію порівнюють з падінням „залізної завіси”. Водночас можна говорити про спорудження цього року нової, високотехнологічної „завіси” між Україною та Словаччиною.

    Словаччина уже зараз розпочала зміцнювати кордон з Україною, обладнуючи прикордонну смугу сучасним обладнанням відповідно до вимог Шенгенської угоди.

    Близько 35 мільйонів євро коштує оснащення нового шенгенського кордону між Словаччиною і Україною спеціальними пристроями для його контролю, закупівля нових транспортних засобів та будівництво нових об’єктів.

    Уздовж кордону встановлено сенсорні камери, які реєструють рух живих організмів та відображають його на великих плазмових екранах. А для запобігання несанкціонованого перетину кордону в поїздах словацькі митники тепер застосовують спеціальні сканери.

    Також словацькі митники запровадили на кордоні комп’ютерну систему SISOne4all, за допомогою якої можна відразу перевірити, чи перебуває та чи інша особа у розшуку і чи не стоїть автомобіль на обліку викрадених машин, повідомляє Кореспондент.net.
    Дев`ять країн ЄС увійдуть до Шенгенської зони на два тижні раніше від оголошених термінів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    да там нелегалы пачками переходят ежедневно около 1000 чел.
    http://karkompra.narod.ru/nelegal.htm