ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський фестиваль, що перетворився із загальнообласного на загальноукраїнський

    30 июня 2024 воскресенье
    29 переглядів

    Як повідомляв "UA-Reporter.com", цими вихідними (13-14 жовтня) в Іршаві області пройде VIII Всеукраїнський пісенний фестиваль ім. Михайла Машкіна. Фест веде свій відлік з 1996 року, коли він проводився на обласному рівні, в 2000 році він отримав статус всеукраїнського заходу.Цього року участь у конкурсі візьмуть більше 30 представників різних областей України. Серед них - Івано-Франківська, Рівненська, Херсонська, Кіровоградська, Полтавська, Київська, Волинська, а також 13 конкурсантів з 10 районів Закарпаття, повідомляє newsru.

    У складі журі - 13 осіб, всі вони є діячами культури і мистецтва.

    Головувати в журі буде заступник начальника управління культури місцевої облдержадміністрації Василь Марюхнич, членами журі будуть, зокрема, член Національного співтовариства письменників України в Закарпатській області, начальник управління культури і туризму Іршавськой РДА Василь Кузан, народний артист України, соліст обласної філармонії Петро Матій, художній керівник Державного заслуженого Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук, голова циклової комісії духових і естрадних інструментів, викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв Олександр Ухач, художній керівник-диригент Київського академічного театру оперети, заслужений діяч мистецтва України Богдан Струтинський, лауреат VII Всеукраїнського пісенного фестивалю ім. Машкіна Сергій Калиниченко.

    Вікова категорія учасників конкурсу - виконавці від 16 років. Як розповів Євген Бек, був випадок, коли в конкурсі прийняла участь жінка, якій було вже за 70. Але це не перешкодило їй стати лауреаткою в номінації "Народна творчість", повідомляє Закарпат.info.
    14 жовтня — гала-концерт учасників VІІІ Всеукраїнського пісенного фестивалю імені Михайла Машкіна
    Традиційний осінній Всеукраїнський фестиваль ім. Михайла Машкіна у закарпатсьій Іршаві перенесли на жовтень. Через вибори

    На Закарпатті готуються до VII Всеукраїнського пісенного фестивалю імені Михайла Машкіна
    Володарем Гран-прі VI Всеукраїнського пісенного фестивалю імені Михайла Машкіна став вокальний квартет із Кривого Рогу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору