ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді підбили підсумки співпраці між Закарпаттям та Пряшівщиною (Словаччина) і обговорили плани на 2008 рік

    26 июня 2024 среда
    42 переглядів

    Вчора, 15 листопада, Закарпаття відвідала делегація Пряшівського самоврядного краю. Відбулися переговори голови Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші та голови Закарпатської облради Михайла Кічковського з керівником Пряшівського самоврядного краю Петером Худіком, під час яких сторони підбили підсумки співпраці протягом цього року й обговорити плани роботи на наступний. У перемовинах взяла участь також Надзвичайний і Повноважний Посол України у Словацькій Республіці Інна Огнівець.

    Голова облдержадміністрації Олег Гаваші підкреслив, що взаємини із Пряшівським самоврядним краєм цього року були динамічними. „Результати роботи за цей рік — позитивні. Ми на правильному шляху, — наголосив Олег Гаваші. — Багато пунктів цього плану виконано, ті питання, які не доведені до кінця, перенесені у план роботи на наступний рік”. Намічено конкретні плани як в економічній, так і соціальній галузях, зокрема – у сфері освіти, культури тощо.

    Пряшівським гостям були презентовані інвестиційні можливості Закарпаття. За словами керівника краю Олега Гаваші, найближчим часом відбудеться спільний бізнес-форум, аби ознайомити бізнесменів двох країн із проектами, які є у Пряшівському краї і Закарпатті. Виявляється, маємо спільну з Пряшівщиною проблему — виїзд на заробітки до інших країн кваліфікованої робочої сили. Відтак постає питання нестачі фахівців. „Тому необхідно обговорювати й працювати над спільними проектами, аби створювати робочі місця із достойною заробітною платою як в Пряшівському краї, так і на Закарпатті”, — зауважив Олег Гаваші.

    Наприкінці грудня Словаччина приєднається до Шенгенської зони, тож украй важливим є підписання міждержавної угоди про малий прикордонний рух між Україною і Словацькою Республікою. Сторони висловили сподівання, що до кінця року ця угода буде підписана. Найближчим часом на Закарпатті планується провести засідання міжурядової українсько-словацької комісії щодо транскордонного співробітництва.

    Того ж дня делегація Пряшівського самоврядного краю побувала в Ужгородській школі №21 зі словацькою мовою навчання, відвідала підприємство „Фішер”, що в Мукачеві, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору