ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заходи з нагоди 75-річчя Голодомору 1932-1933 років в Україні розпочалися у словацькому Пряшеві

    04 мая 2024 суббота
    62 переглядів

    З ініціативи Генерального консульства України у читальні бібліотеки Пряшівського університету відкрито виставку розсекречених документів з архівів КДБ про Голодомор.

    На проведеній після відкриття виставки прес-конференції генеральний консул України у Пряшеві Євген Перебийніс підкреслив: "Дуже важливо, щоб не лише в Україні, але й закордоном, зокрема, у Словаччині, знали про страшну трагедію українського народу, яку значною мірою замовчували і про яку недостатньо знають і в самій Україні".

    Голова Центральної Ради русинів-українців Словаччини Іван Лаба, у свою чергу, зазначив, що організація русинів-українців здійснює заходи на підтримку прийняття Народною Радою Словацької Республіки резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду проти українського народу.

    Голова Спілки українських письменників Словаччини Іван Яцканин з цього приводу наголосив: "Важливо, щоб у документі, який винесено на схвалення парламентом, було відображено масштаби жертв голодомору". Керівник Спілки українських письменників звернув також увагу на те, що подібні резолюції прийнято більш як у десяти країнах, зокрема, у сусідніх Польщі та Угорщині.

    У п'ятницю, 23 листопада, у Пряшівському університеті відбудеться наукова конференція "Голодомор в Україні: геноцид українського народу".

    "Закарпаття online" з посиланням на Укрінформ
    В Ужгороді розшукують людей, які пережили голодомор 1932-1933 років
    В Ужгороді відкрилася виставка архівних матеріалів про Голодомор в Україні 1932-1933 років
    Управлінням СБУ в Закарпатській області розпочато поглиблений пошук у фондах архіву документальних свідчень про політичні репресії радянських часів
    Відлуння голодних років у закарпатському Пацканьово

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору