ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

КПП "Тиса": За 150 євро мати придбала фальшивий дозвіл на вивезення сина за кордон

    07 мая 2024 вторник
    41 переглядів

    Спробу незаконного вивозу за кордон українського хлопчика попередили в закарпатському пункті пропуску “Тиса” на кордоні з Угорщиною прикордонники Чопського загону. Під час під час перевірки документів пасажирки автомобіля “БМВ” у прикордонників виникли сумніви щодо законності видачі паперів на дитину, оскільки останні були отримані не за місцем проживання матері 9-річного хлопчика, а у Чернівцях.

    Дитину намагалися перевезти через кордон на підставі нотаріально завіреної заяви від батька. Однак під час співбесіди з’ясувалося, що документ, виданий нотаріусом Чернівецького нотаріального округу – звичайна фальшивка. Батько, який вже тривалий час проживає в Португалії, не підписував жодних документів, а дозвіл жінка придбала за 150 євро. Громадянка пояснила, що через матеріальну скруту вони із сином намагались виїхати до Італії. Прикордонники дитину через кордон не пропустили, а липове доручення вилучили.

    До речі, лише за 11 місяців цього року у 14 випадках правоохоронці виявили 16 незаконно виданих доручень на перевезення дитини. Через кордон не пропущено понад 10 тисяч осіб, які, порушуючи чинне законодавство, намагалися провезти дітей, не маючи доручення одного з батьків. Крім того, припинено діяльність 10 каналів торгівлі людьми, якими у 11 випадках намагалися перевезти через кордон 19 жінок, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.
    Закарпаття: Прикордонна застава на кордоні зі Словаччиною стала об’єктом прихватизаційних домагань мера Ужгорода Ратушняка?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору