ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Працівники Чопської митниці виявили в міжнародних листах 12 колекційних монет і золотий годинник початку ХХ-го століття

    17 мая 2024 пятница
    47 переглядів

    Одразу декілька спроб незаконного пересилання у міжнародних поштових відправленнях виробів з ювелірних металів та нумізматичних цінностей призупинили нещодавно працівники відділу митного оформлення № 1 Чопської митниці.

    Громадянин Канади спробував незаконно переслати до України поштою золотий кишеньковий годинник з ланцюжком, виготовлений у США в 1904-му році. Антикварний брегет, до того ж у робочому стані, відправник задекларував як «частини до годинника» і оцінив у 11 канадських доларів. По даному факту складено протокол про порушення митних правил, а реальну вартість й історичну та культурну цінність годинника встановлюватиме експертиза

    У рекомендованому листі, який прямував з Австрії до України, інспектори митниці виявили чотири колекційні австрійські монети, відлиті у 90-х роках минулого століття зі срібла 900-ї та золота 986-ї проби. Монети були упаковані у подарункові коробки і подорожували до України з номерними сертифікатами відповідності, але без документів, що підтверджували би їхню вартість. Оскільки «Всесвітня поштова конвенція» забороняє пересилати у міжнародних поштових відправленнях коштовності, в тому числі монети зі срібла та золота без оголошення їхньої цінності, був складений протокол про порушення митних правил, а монети тимчасово вилучені для експертної оцінки.

    Не дійшли до адресата в Україні і 8 старовинних монет, які 12 січня виявили інспектори Чопської митниці у рекомендованому листі з Франції. Крони і крейцери кінця XIX-го початку XX-го століття, очевидно, мали поповнити чиюсь колекцію. Але з-за відсутності супровідних документів, які би вказували на їхнє походження та нумізматичну вартість, працівники митниці склали протокол про порушення митних правил, а монети тимчасово вилучили і передали на експертизу.

    Варто зазначити, що спроби незаконно переслати через кордон старовинні і колекційні монети у поштових відправленнях останнім часом почастішали. Лише у минулому році з 33-х монет, виявлених інспекторами Чопської митниці, 20 - подорожували через кордон у листах та посилках, повідомили в прес-службі Держмитслужби України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору