ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Угорщині збільшується кількість бажаючих отримати статус біженців та нелегальних мігрантів

    26 апреля 2024 пятница
    49 переглядів

    В Угорщині торік на 62 відсотки збільшилася кількість заяв на отримання статусу біженця, зросло і число нелегальних мігрантів, які прибули до країни. Про це повідомила вчора головний директор Відомства у справах міграції і громадянства Жужанна Віг на прес-конференції в Будапешті, у якій взяв участь і міністр у справах юстиції і правопорядку Угорщини Альберт Токач.

    За словами Альберта Токача, якщо у 2007 році, у порівнянні з попереднім роком, скоротилося число справ з громадянства, то кількість заявників на отримання статусу біженця збільшилася з 2 тис.117 осіб до 3 тис.419. Серед них найбільша кількість в'єтнамців (862), громадян Сербії (800), у т.ч. косовських албанців, а також китайців (417), грузинів (128) та іракців (135).

    За рік число виявлених нелегальних мігрантів зросло з 1 тис. 531 до 2 тис. 924 осіб. На думку міністра, з приєднанням Угорщини до Шенгенської зони на угорській дільниці її зовнішнього кордону "не зменшилися ризики безпеки", число нелегальних мігрантів "ще може дещо, хоч і не драматично зрости". Що стосується організованої контрабанди людей, то, як вважає міністр, угорським правоохоронцям слід посилити взаємодію з прикордонним службами сусідніх країн, зокрема, України, особливо у питаннях т.зв. "контролю вглиб від кордону".

    Степан ВАШ, Укрінформ
    Закарпаття: Контрабандист стверджує, що офіцери-прикордонники за хабарі виділяють "вікна" на кордоні для переправки нелегалів
    Закарпаття: Шестеро індійців-нелегалів мандрували до кордону на ...таксі
    Закарпатські безпекаші затримали організаторів каналу переправки за кордон нелегальних мігрантів
    У потязі "Одеса-Ужгород" прикордонники Закарпаття знайшли купу афганців-нелегалів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору