ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аж три вітчизняні недержавні Пенсійні фонди діють в найзахіднішій Закарпатській області!

    28 апреля 2024 воскресенье
    49 переглядів

    Станом на 30 січня 2007 року на Закарпатті діють три українські недержавні фонди пенсійного забезпечення. Це Пенсійний фонд «Дельта», «Аваль» та «Європа». Про це йшлося 30 січня під час прес-конференції в Ужгороді на тему додаткових пенсійних виплат шляхом вкладів до недержавних пенсійних фондів.

    Як йшлося під час прес-конференції, в Україні - 12 мільйонів 600 тисяч пенсіонерів. З них менше одного відсотка (0,8%) вкладників до недержавних пенсійних фондів. На Закарпатті ж цей відсоток ще менший. Зі слів начальника головного управління праці та соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Віктора Мацоли, недержавні фонди відкриваються там, де є потужне економічне виробництво, де добре працює промисловість і є роботодавці, які можуть сплачувати за своїх працівників. «Самі люди ще не готові сплачувати за себе. Вони чекають, щоб за них це зробив роботодавець (близько 97% загальної суми внесків до недержавних пенсійних фондів сплачують роботодавці). Тому на Закарпатті назбирається не більше 2-3 тисяч вкладників», - додав Віктор Мацола. На думку ж його заступника Ганни Морозюк, система недержавних пенсійних фондів на Закарпатті буде розвиватися і невдовзі з трьох зросте до 10-15, повідомляє ЗІК.

    Головною ж перевагою недержавних Пенсійних фондів є те, що він пропонує такі схеми додаткового пенсійного забезпечення, які дозволять впливати на розмір майбутньої пенсії; недержавний Пенсійний фонд не може бути проголошений банкрутом та ліквідований за законодавством про банкрутство; немає жодних штрафних санкцій за несплату, розмір пенсії залежить від самого вкладника, до того ж гроші вкладають під 27% річних.

    ***

    За даними Держфінпослуг, станом на 30.06.2007, в Україні нараховується 85 недержавних пенсійних фондів. Сумарний обсяг їх пенсійних активів майже 200 млн. грн., а загальна кількість учасників - понад 200 тисяч осіб.
    Ганна СУХАР: "Переважна більшість ужгородських пенсіонерів має пенсію в межах 500-700 гривень"
    Перерахунки пенсій тривають, але виплати їх у нових розмірах на Закарпатті вже розпочалися
    Пенсії будуть перераховані понад 260 тисячам пенсіонерів Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору