ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пенсії будуть перераховані понад 260 тисячам пенсіонерів Закарпаття

    13 мая 2024 понедельник
    47 переглядів

    З січня цього року почав діяти новий Державний бюджет країни, у рамках якого відбулися зміни і в актах, що регулюють пенсійне забезпечення. Як розповіла на брифінгу заступник начальника головного управління Пенсійного фонду Украни у Закарпатській області Людмила ОХРЕМЕНКО, найважливішими є зміни у законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

    Відповідно до цього для пенсіонерів, які отримували пенсію за базовим пенсійним законом, вартість одного року стажу збільшена з 1% до 1,2%, а з жовтня збільшиться до 1,35%. Тим пенсіонерам, у яких при визначенні заробітку для обчислення пенсій була застосована середня зарплата за 2002-2005 роки, пенсії перерахують з урахуванням цього показника за 2006 рік, а він є втричі більшим (928,81 грн.). Як повідомила Л.Охре-менко, понад 260 тис. закарпатських пенсіонерів уже у січні отримають підвищення пенсії" - перерахунки почнуть здійснювати уже з 14 січня. Щоправда, не у всіх підвищення буде однаковим. Розмір перерахунків залежатиме від соціальної категорії особи. У середньому, пенсія на Закарпатті зросте на 108 грн.

    Нагадаємо, мінімальна пенсія сьогодні дорівнює прожитковому мінімуму пенсіонера і становить 470 грн., а до жовтня ц.р. складатиме 498 грн.

    Ярослав Гулан, "ФЕСТ"
    Закарпатських пенсіонерів закликають "не ходити до Пенсійного фонду області і не створювати черги"
    В январе пенсии в Украине будут платить по-новому
    Тимошенко розповіла, як повертатиме гроші вкладникам Ощадбанку СРСР

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору