ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Купуйте квартиру влітку, а землю — восени

    01 травня 2024 середа
    82 переглядів

    Принаймні в цьому наразі переконують фахівці. Як констатує директор ріелторської контори «Комерсант» (м.Ужгород) Оксана Смірнова, на ринок нерухомості вже не перший рік впливає політика. Бо як тільки загострюється політична ситуація, ринок нерухомості завмирає.

    Торік така ситуація спостерігалася з 1 квітня, коли були оголошені дострокові парламентські вибори. «На ринку нерухомості в Ужгороді ціни на житло тоді впали на 10 відсотків і почали зростати тільки восени після виборів, — розповідає Оксана Смірнова. — Такі ж тенденції спостерігаються цьогоріч».

    На початку року місцеві ріелтори були приємно здивовані активністю клієнтів, які попри довгі зимові свята купували об’єкти нерухомості, зокрема квартири. Можна сказати, що на цей період припав квартирний бум. Ціни на житло поповзли вгору і зростали аж до Великодніх свят, після чого зупинилися на, здавалося б, максимальних рівнях. Залежно від поверху, планування квартир, їхнього стану та району міста однокімнатні квартири коштували 40—50 тис. у. о., двокімнатні — 50—80 тис. у. о., трикімнатні «йшли» за ціною 60—90 тис. у. о. Щодо квартир у новобудовах та старочеських будівлях (з євроремонтом), то тут ціни дійсно «зашкалювали»: від 120 тис. у. о. до 300 тис. у. о.

    «Слід відзначити, що вперше за восьмирічну практику цьогоріч навесні ажіотажу на землю не було, — повідомила директор «Комерсанта». — Чимало клієнтів, сподіваючись заробити на перепродажі земельних ділянок, не змогли цього реалізувати і на сьогодні пропонують їх усього на 10—15 відсотків дорожче від покупної вартості. Земля з заниженою вартістю виставляється на продаж у режимі «терміново» і дешевше її нині придбати саме в перекупників».

    Серед чинників, що впливають на місцевий ринок нерухомості, можна назвати і те, що жорсткішими стали вимоги банків до своїх позичальників, а також збільшення відсоткової ставки за іпотечними кредитами (тому якщо ви ви-рішили придбати об’єкт нерухомості, бажано звернутися до спе-ціаліста з іпотечного кредитування, він є при кожній ріелторській конторі), а також падіння курсу долара. З огляду на останнє люди почали рахувати гроші в євро, а також чи не вперше в історії України — у своїй національній валюті (щоправда, за курсом НБУ).

    Як би там не було, але влітку більшість «гарячих» об’єктів, які почали з’являтися і на 5—10 відсотків дешевші від ринкової ціни, негайно скуповують перекупники, сподіваючись перепродати їх восени. Тому саме зараз зручний час вигідно вкласти кошти в нерухомість як на первинному, так і на вторинному ринку нерухомості.

    На осінь спеціалісти прогнозують зростання цін, хоча, здавалося б, куди вже далі? З одним уточненням: якщо восени знову не оголосять дострокові вибори...

    "РІО"

    UA-reporter.com
    Житло... Ціни на нього на Закарпатті упевнено "повзуть" вгору
    Закарпаття: На діло виходять квартирні "кидали"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору