ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Від шляхів відрізані 65 населених пунктів Прикарпаття, евакуйовано 5 тисяч людей

    06 травня 2024 понеділок
    64 переглядів

    Як повідомили в ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, станом на вечір 27 липня на території Івано-Франківської області через повінь відрізаними від під’їзних шляхів залишалися 65 населених пунктів. За інформацією з оперативного штабу обласного управління внутрішніх справ, з початку стихійного лиха з небезпечної зони евакуйовано майже 5 тисяч громадян.

    Найбільше з сіл у Коломийському районі (1210), села Ганівці Галицького району (833), сіл Гвізд і Мирне Надвірнянського району (450), населених пунктів у Снятинському районі (700), села Єзупіль Тисменицького району (250). Працівники міліції допомагають у відселенні громадян. У Коломийському районі в селі Шепарцівцях завдяки рішучим і оперативним діям офіцера міліції і бійців спецпідрозділу «Беркут» з небезпечної зони було евакуйовано і доставлено за призначенням жінку, яка народжувала.

    У зв’язку з відселенням людей міліція посилила заходи з охорони громадського порядку і з метою недопущення крадіжок майна з покинутих осель. На всіх дорогах і поблизу мостів цілодобово несуть службу наряди ДАІ та дорожньо-патрульної служби, які обізнані з ситуацією і можуть дати кваліфіковану консультацію чи пораду щодо руху транспортних засобів.

    Криміногенна ситуація в області залишається стабільною і контрольованою. В УМВС в області створено резерв співробітників міліції, які готові надати допомогу райвідділам міліції. Аналогічно у посиленому режимі працюють військовики батальйону внутрішніх військ МВС України. Значна кількість особового складу військової частини працює в селі Березівка Тисменицького району, де проводяться роботи зі звільнення від води проїжджої частини дороги.

    У зв’язку з тим, що вже зафіксовані нещасні випадки і факти загибелі людей внаслідок затоплення певних ділянок, звертаємося до громадян без потреби не пересуватися в місцях, де можуть бути невидимі глибокі ями. Батьки! Пильнуйте своїх малолітніх дітей і не дозволяйте їм самостійно залишати подвір’я чи вулицю. 26 липня у Снятинському районі під час рятувальних робіт виявлено трупи двох малолітніх дітей. Так само не можна наближатися до пошкоджених ліній електропередач.

    Станом наранок 27 липня за час підтоплення населених пунктів Івано-Франківщини загинули 12 осіб, повідомляє JeyNews.

    UA-reporter.com
    Уряди не виконують навіть досить скромних бюджетних нормативів із запобігання повеням на Західній Україні
    Западная Украина - зона стихийного бедствия (Обновлено)
    На Львівщині розпочалися роботи з подолання наслідків стихії. На Закарпатті все це буде завтра
    На Закарпатті триває підтоплення населених пунктів, евакуйовано 300 людей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору