ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

60,03% акцій "Закарпатгазу" обійдуться RosUkrЕnergo в 10,3 мільйона доларів

    03 мая 2024 пятница
    48 переглядів

    Виконавчий директор швейцарської RosUkrЕnergo (RUE), член правління «Газпрому» Костянтин Чуйченко схвалив оцінку активів семи облгазів України, підготовлену банком «Аваль», пише «КоммерсантЪ-Украина».

    Оцінка дозволить RUE купити долі в компаніях, підконтрольних групі «Континіум» бізнесмена Ігоря Єремеєва, і створити дистрибуторську мережу реалізації газу в Україні. За даними газети, RUE веде переговори і з іншими власниками українських облгазів.

    Згідно з копіями документів Raiffeisen Investment AG (номінальний власник 50% акцій RUE, ще 50% належать Газпромбанку), що є у розпорядженні газети, ціна придбання пакетів семи облгазів, включаючи премію 40% і дисконт 25%, становить $73,51 млн. Попередня оцінка вартості на основі мультиплікаторів показала, що максимум, який може заплатити RosUkrEnergo за 42,6% акцій «Львівгазу», становить $15,1 млн. Два інших пакети – 40,75% акцій «Івано-Франківськгазу» і 52,4% «Чернігівгазу» – оцінено в $16,6 млн кожен. Ще два пакети – 55,58% акцій «Волиньгазу» і 56,72% акцій «Чернівцігазу» – в середньому по $6,5 млн кожен. 60,03% акцій «Закарпатгазу» коштують $10,3 млн, а 21,41% «Рівнегазу» – $1,9 млн.

    Зараз всі пакети, що оцінювалися, через компанію «Континіум-траст» контролюються Ігорем Єремеєвим. Як пояснило джерело «Комерсанта», близьке до «Газпрому», RUE планує викупити частки у Ігоря Єремеєва, щоб передати права з управління цими пакетами в «УкрГаз-Енерго» (по 50% належить НАК «Нафтогаз України» і RUE). За словами співрозмовника, від «Нафтогазу» чекають у відповідь дій – вкладення в СП своєї частки у зазначених облгазах. У самому «Нафтогазі» стверджують, що приватизовувати держчастки в облгазах не збираються.

    За даними газети, зараз також тривають переговори щодо придбання контрольних пакетів «Черкасиоблгазу» (підконтрольний народному депутату Богдану Губському), а також «Херсоноблгазу» (ЗАТ «Співдружність»).
    Європа безперебійного постачання "голубого палива" без закарпатських газовиків не мала б!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору