ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фонд Ігоря Янковського оголосив про старт VІI-го Всеукраїнського Конкурсу дитячого малюнку "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!"

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя SEVEN

    В Україні стартує наймасштабніший Конкурс дитячого малюнку! 1 червня 2019 року Благодійний Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" почав прийом робіт учасників на VIІ-й Всеукраїнський Конкурс дитячого малюнку. Цьогоріч тема конкурсу як завжди креативна і надзвичайно актуальна: "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!". Прийом робіт триватиме до 1 вересня включно.

    Організатори мають на меті привернути увагу дітей та юнацтва до глобальної екологічної катастрофи, викликаної діяльністю людини, охорони й примноження природнього багатство і краси Землі, та заохочення до захисту та збереження її від екологічних лих.

    "Дика природа зникає з безпрецедентною швидкістю, буквально протягом життя одного покоління. За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) щорічно з поверхні Землі зникає 13 млн гектар лісу — це ділянка розміром з Греції. Щодня вимирає до 70 видів рослин і тварин. Якщо так триватиме й надалі — вже в найближчі роки на Землі залишиться лише третина від тієї кількості живності, яка жила на планеті ще у 1970 році. А це вже катастрофа не тільки для тварин і рослин, але і для всього людства", - йдеться у заклику благодійного Фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

    Пофантазувати на тему «НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!» запрошуються юні художники віком від 5 до 17 років включно. Щоб стати учасником конкурсу, потрібно створити малюнок на вказану тему, форматом А3 або А2. Творча робота (малюнок) може бути виконана у будь-якій техніці — олівцем, фарбами, фломастерами, пастеллю — як підкаже фантазія юному художникові. Переможців, котрих визначить журі за результатами Конкурсу, буде нагороджено цінними подарунками.

    За словами організаторів конкурсу, щорічно на розгляд професійного журі надходить величезна кількість дитячих робіт і всі вони гідні нагороди. З кожним роком кількість малюнків збільшується: якщо в 2016 році на конкурс надійшло понад 500 робіт від 488 юних художників України, то минулоріч — рекордні 1053 роботи від 1013 юних художників з 23 областей України. Всього ж за 6 років проведення Конкурсу в ньому взяло участь більше чотирьох тисяч юних художників з усієї України.

    Конкурс має добру традицію включати до складу членів журі учасників попередніх конкурсів середньої та старшої категорії. Так, роботи художників-початківців оцінювали Владислава Гречкосій - переможниця І конкурсу "Мій рідний край - Україна" та ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Янна Дубнікова - переможниця ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Марія Зволинська - переможниця ІІІ конкурсу "Віра. Надія. Любов." та Лілія Дорошенко, переможниця ІV-го конкурсу "Україна шлях до миру" та V конкурсу "Україна - Земля талантів" Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку.

    Традиційно після підбиття підсумків Конкурсу формується виставка фіналістів, яка експонується в Києві. За роки проведення Конкурсу роботи юних українців були показані на великих виставках, зокрема в Культурному центрі України в Парижі, штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, в будівлі Європарламенту в Брюсселі та під час Економічного форуму в м. Криниця-Здруй (Польща).

    У 2017 році Фонд Ігоря Янковського спільно з Міністерством культури України організували виставку переможців п'яти минулорічних конкурсів дитячого малюнку в стінах Міністерства. Це викликало позитивні відгуки, як самих співробітників держустанови, так і численних гостей, зокрема членів зарубіжних делегацій, які ознайомилися з творчістю юних українських художників.

    Для ознайомлення з умовами конкурсу - обов’язково відвідайте:
    - сайт Фонду в Інтернеті: www.iff-charity.org

    Для розуміння правил участі — обов’язково прочитайте:
    - Положення конкурсу за посилання www.iff-charity.org. РОЗДІЛ КОНКУРС МАЛЮНКІВ.

    Для оформлення участі, обов’язково заповніть та надішліть нам:
    - Заявку на участь у Конкурсі;
    - Авторський договір про передачу виключних майнових прав на твір образотворчого мистецтва.

    Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього»:

    Якщо Вас цікавить додаткова інформацію про Конкурс,
    будь ласка, телефонуйте за номерами:
    +38 (067) 247 59 31,
    +38 (067) 550 35 90.