ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курси перекваліфікації військовослужбовців та членів їх сімей стартували в УжНУ

    27 апреля 2024 суббота
    Аватар пользователя Сергій Молнар

    В УжНУ почалися курси «Україна-Норвегія». П’яті курси перекваліфікації віськовослужбовців та членів їх сімей в Ужгородському університеті переорієнтувалися з розвитку туризму на інноваційну діяльність.
    Курси перекваліфікації військовослужбовців та членів їх сімей стартували в УжНУ
    Курси перекваліфікації віськовослужбовців та членів їх сімей «Україна-Норвегія» діють при УжНУ вже третій рік. Учасників набрали вп’яте. У попередні роки програма була орієнтованою на розвиток туризму. Цього разу вирішили дещо переорієнтуватися:

    «Ми обрали новий напрям – інноваційну діяльність. Чому? Щоб не зациклюватися на одному, – пояснює Федір Шандор. – Ми залишили трошки туризму. Але реагуємо на реалії життя, тож додали інноваційні моменти: SMM, маркетинг, інноваційне підприємництво, учасники вчаться створювати власні проєкти, дізнаються про правові аспекти власного бізнесу тощо».

    Розмалювати писанку у стилі Енді Воргола, зварити мед із кульбаб, придумати заробіток на воді та повітрі – це далеко не повний перелік домашніх завдань, які вже дістали й виконали учасники навчання. Це змушує виходити із зони комфорту, мислити ширше і вилазити за межі рамок.

    Навчання почали трохи пізніше, ніж планували – втрутився карантин. Працюють зі слухачами курсів у режимі онлайн: щодня відбуваються лекції, додаткові матеріали учасники черпають із сайту електронного навчання УжНУ. Там само здають письмові домашні завдання. Крім того, викладачі надають додаткові лекції – записи із попередніх семестрів.

    Вперше кожен тиждень присвячений конкретній темі. Загалом протягом 12 навчальних тижнів учасники курсів познайомляться із фандрейзингом, краундфандингом, просьюмеризмом. Вивчатимуть проблему сміття і його переробки, дізнаватимуться нове про землю і ферму. Один тиждень стосуватиметься туризму і ресторанного бізнесу, інший – збору дикорослих рослин, ще один – сезонних професій та підзаробітку. Тут навчатимуться перетворювати хобі на бізнес, створювати тренінги й навчальні курси на основі професійних знань. Говоритимуть про спорт, фітнес, соціальну сферу як бізнес та нові професії і їх перспективи на Закарпатті.

    Курси перекваліфікації прослухали вже близько 120 осіб. За підсумком, випускники отримають три види сертифікатів: про проходження курсів від УжНУ, від норвезького університету Nord та додатковий сертифікат від Закарпатської туристичної організації за конкретним напрямом. А ще – друзів та колег, які завжди порадять і підтримають.

    За матеріалами Медіацентр УжНУ