ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Настав час встановити пам’ятник Петлюрі у Києві - голова Інституту нацпам’яті

    27 апреля 2024 суббота
    Аватар пользователя Валерія

    Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що в Києві вже «назріла» необхідність зведення пам’ятника голові Директорії Української народної республіки Симону Петлюрі.

    «Судячи з документів, які туди-сюди снують роками, хоч це і довга історія, але мені здається, що вона рухається до завершення, і повинен бути пам'ятник Петлюрі», - сказав він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

     
     
     

    Очільник Українського інституту нацпам'яті пояснив, що українці мають право зводити пам'ятники тим, хто відповідає їхнім інтересам. І Петлюра - один з них.

    «Це навіть не питання героїзації. Петлюра та інші люди, які в 1917-1921 роках створювали Українську державу, - це люди, які забезпечили нас усвідомленням державності як мінімум в столітній тривалості. Це дуже важлива історія», - заявив Дробович.

     

    Симон Петлюра - український державний, військовий і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ. Головний отаман військ Української Народної Республіки. Голова Директорії УНР.